RockStation

Jövő héten NOFX a Budapest Parkban

2013. augusztus 09. - sunthatneversets

nofx38070.jpg

Jövő csütörtökön, tehát augusztus 15-én a Budapest Parkba látogat a NOFX. A veterán kaliforniai punk zenekar, a nyolcvanas és kilencvenes években felnőtt punk generáció ízlését, életérzését, illetve világlátását meghatározó, máig hiperaktív, elnyűhetetlen banda. Pontosan húsz éve vannak a pályán, ezalatt tizenkét stúdióalbumuk jelent meg, munkáikból milliókat adtak el, zenéjük dallamos, felszabadult, de keményen odaszól minden képmutató és merev nyárspolgári konvenciónak.

A NOFX-et Eric Melvin gitáros és Mike Burkett, alias Fat Mike basszeros-énekes hívta életre 1983-ban; nem sokkal a történelmi találkozás után csapódott hozzájuk Erik 'Smelly' Sandin dobos, az együttes felállása pedig 1991-re lett végleges Aaron 'El Hefe' Abeyta gitáros-trombitás érkezésével. 1994 nemcsak a banda, hanem a modern kori punk zene történetének egyik legerősebb éve volt; a NOFX ekkor adta ki legtöbbet idézett, ma már a műfaj klasszikusai között jegyzett lemezét, a Punk in Drublic-ot, ugyanabban az évben, amikor a Bad Religion a Stranger Than Fictionnel, a Rancid a Let's Go-val, a Green Day a Dookie-val, illetve az Offspring a Smash-sel jelentkezett. A Punk in Drublic az USA-ban és Kanadában is aranylemez lett.

Nevükhöz fűződik minden idők második leghosszabb punk indulója, a tizennyolc perc, huszonhárom másodperc hosszú The Decline, 2003-ban ők készítették a Bush-kormányzat ellen kőkeményen fellépő Rock Against Bush mozgalom egyik legfontosabb albumát The War on Errorism címmel, legújabb nagylemezük, a Self Entitled pedig 2012. szeptember 11-én jelent meg. A koncertet 19.30-kor a Kozmosz fellépése nyitja majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr455453797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum