RockStation

Idén is lesz Esztergomban Sportalshow

Méghozzá a Rise Of The Northstarral

2016. február 19. - rockstation

20160216_sportalso_fesztival2016_bands_confirmation_post_01_01_riseofthenorthstar_05_01.jpg

Esztergom és környéke elég patinás múltra tekinthet vissza, ha a hazai rockzenei életet vesszük figyelembe. Rengeteg esztergomi kötődésű zenekar van, ahogy azok a bandák is szép számmal róják az ország színpadait, akik ugyan nem a Királyváros szülöttei, mégis ezeket az utcákat tartják otthonuknak.

A zenekarokon túl pedig itt volt az ország egyik, ha nem a legkultikusabb rockklubja, a Molothow Liget, illetve a méltán népszerű Fesztergom Fesztivál. Sajnos mind előbbi, mind utóbbi már csak egy kellemes emlék, bár a klub helyett üzemel annak jogutódja, az ősszel már az ötödik évébe lépő Sportalsó. Az elmúlt években rengeteg olyan kérdést kaptak a törzsközönségtől, hogy mikor lesz újra Fesztergom? Lesz újra rockfesztivál a városban, mert hát igény lenne rá. Éveken keresztül csak megvontuk a vállunkat, mert mi magunk sem tudtuk a válaszokat ezekre a kérdésekre.

A klub időközben egyre nagyobb hírnévre tett szert, és kezdtük úgy érezni: valóban kellene egy rockfesztivál a városba. Szerettük volna színesíteni a nyári programkínálatot, és újra igazi, "sátorozós-ottalvós" rockfesztivált csinálni a városban, ahol élünk. A Fesztergom nevet ugyan nem szerettük volna használni, ugyanis jelezni kívántuk, hogy ez egy másik csapat, picit más felfogás, de a cél ugyanaz: a Fesztivál-térképre is visszatenni Esztergomot!

Akárcsak a klub esetében, úgy a Sportalshow szervezésénél is kiemelt figyelmet fordítottunk a helyi és helyi kötődésű csapatokra is, a lelkes és tehetséges amatőröktől egészen a már országos hírnévre szert tett metál zenekarokig. Szívünkön viseljük az "utánpótlás" sorsát, hiszen tudjuk: ki kell termelni a következő generáció zenekarait is, ez pedig segítség nélkül nem megy ugyebár. Ezt a tendenciát szeretnénk is évről-évre megtartani, hagyományt teremtve ismét, ezáltal lehetőséget adni a zenekaroknak, hiszen más nem igazán teszi ezt meg a környéken.

Mivel a tavalyi évben sikerült egy remek hangulatú fesztivált összehoznunk, így egy pillanatig sem volt kérdés, hogy 2016-ban is belefogunk. Egy nappal megduzzasztottuk a fesztivált, kicsit előrébb hoztuk a dátumot, így augusztus vége helyett július közepén lesz a banzáj, és igyekeztünk minden műfaj rajongójának a kedvére tenni. A csütörtöki nap a klasszikus hard rock jegyében telik majd, a péntek a populárisabb rock és metál műfajokat vonultatja fel, a szombat pedig hardcore és metál műfajoké! A teljes program hamarosan napvilágot lát, azonban az már biztos, hogy a szombati nap fő fellépője a francia  zenekar, akik a debütáló Welcame lemezüket turnéztatják az európai fesztiválokon.

Idén is tervezünk több kísérőprogramot, ezúttal is lesz fotókiállítás, kispályás foci, előadások, vetélkedők, és az első Sportalshow/Sportalsó tehetségkutató is! További részletek és információk majd ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818403750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum