RockStation

Mutasd meg nekik a melled - Linnéa Olsson dühös punk nótája

2017. október 24. - csubeszshuriken

maxresdefault_21.jpgMikor a Harvey Weinstein és Marton László féle botrányok tanúinak szavaitól hangos a világ, akkor egy dühös punk nóta a kiszolgáltatottság és a bántalmazó magatartás ellenében tökéletes filmzene lehet a jól feltételezhető, szomorú valósághoz. A Grave Pleasures és a The Oath korábbi gitárosa Linnéa Olsson pedig egy ilyen tétellel hívja fel Maggot Heart nevű új bandájára a figyelmet. Ahol most már énekel is, plusz a dalokat is kizárólag ő írta az év közepénél megjelenő City Girls kislemezre. Amin a Show Them Your Teeth című említett dühös új dal még nem szerepelt.

Az említett számhoz készült videó tehát konkrét üzenettel bír. "Ez a dal arról szól, hogy kiállsz önmagadért. Érzelmek fizikai jelenlétéről is szól, amelyekről nem akarunk tudomást venni vagy amit eltemetjük magunkban, mert erre tanítottak. Ez a videó az elnyomásról szól és hogy hogyan lehet megszabadulni. Úgy döntöttem, hogy nők helyzetének történetén keresztül példázom mindezt, az elnyomás ismert formáival. A családon belüli erőszaktól az anyasággal kapcsolatos elvárásokon át a szexuális zaklatásig. Lényegében azt közvetítve, hogy határozottan állj ki magadért és mondd azt: Maradj távol, mert ölni fogok!" - Ahogy maga Linnéa a klip koncepciójával kapcsolatban fogalmazott. Mert nem mindegy, hogy a melledet kell megmutatnod, vagy a fogad fehérjét mutatod ki végül...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2413065508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum