RockStation

Apokalipszis most – Primal Fear, Riot V és Existance koncert Budapesten, a Barba Negrában

2018. szeptember 27. - magnetic star

pralfear_2018.jpg

Aki már jó előre bekarcolta az eseményt a naptárba, annak legyen ez egy ilyenkor szokásos emlékeztető. Aki viszont még nem csinált magának programot vasárnapra, de szeretné igazán heavy metalosan zárni a hetet, illetve az egész hónapot, annak nyomatékosan szólunk, hogy az immár nyolcadik klubévadát indító Barba Negrába akar majd menni!.. Szeptember 30-án ugyanis az Apocalypse Over Europe turné keretében érkezik a Primal Fear. A németországi bázisú, de a svéd Magnus Karlsson gitárossal és az olasz Francesco Jovino dobossal megerősített formáció évtizedek óta a műfaj európai élmezőnyéhez tartozik, s előkelő pozícióját az idei Apocalypse albummal is biztosan őrzi.

Az est különleges vendége a Magyarországon először koncertező amerikai Riot V lesz, ahol Mark Reale három egykori muzsikusa viszi tovább – két jelenkori társukkal együtt – a néhai gitároshoz fűződő zenekarnevet (hozzácsapva a „V” utótagot) és heavy/power stílust, na meg a lemezborítókon hagyományosan megjelenő fókafejet. Az Armor of Light már a második lemezük a módosított néven, és a kihagyhatatlan Riot alapnóták mellett már a 2014 óta született dalok is gazdagítják a repertoárt.

Az „előőrs” szerepét a szintén kétlemezes, a kora 80-as évek fémzenei tradícióit ápoló francia Existance (ilyen sajátosan, „a”-val írva) tölti be. Úgyhogy minden további szószaporítás helyett: Jöjjön ki Újbudára, egy jó metal zúzdára! További infók a koncertekről ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9214266629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum