RockStation

A Nigromantia befejezi és NYGMALION néven alakul újjá - itt az első dal a május 15-én megjelenő 'DELUMINATE' lemezről.

Új formában tér vissza 8 év után a melodikus Death Metal négyesfogat!

2020. április 11. - rockstation

nygmalion_band2.PNG

Megszűnik a Nigromantia, legalábbis ezen név alatt. A helyét a Nygmalion veszi át, akik május 15-én hozzák majd ki a bemutatkozó nagylemezüket, a Deluminate-et. A csapat a zenekar nevét viselő Nygmalion című tételt be is mutatták a nagyközönségnek, ami egy abszolút kellemes modern death metal csemege. A stílus kedvelőinek több, mint ajánlott hallgatnivaló!

Ahogy minél jobban belemerültünk az anyag írásába az új felállással, Dáviddal a fedélzeten, úgy éreztük, hogy az új lemez sem zeneileg, sem hangzásában, sem mondanivalójában nem fér bele a Nigromantia addigi világába. Ezért hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy befejezzük a Nigromantia történetét és teljesen megújulva Nygmalion-ként folytatjuk tovább. Hálásak vagyunk a Nigromantia néven eltöltött évekért és köszönettel tartozunk mindenkinek, aki eddig támogatta a zenekart.

A lemez önmagunk pillanatnyi kivetüléseit mutatja be, mind szövegileg, mind zeneileg egyaránt - egy 12 számos utazáson keresztül.

Szövegvilág tekintetében egy meglehetősen személyes hangvételű anyag lett. Olyan témákat boncolgatva, melyek személyes tapasztalatokból, élményekből merítenek. Önmagunk és környezetünk, egészség, fiatalság, bénító gyűlölet, idő múlása, belső és külső változások és hasonló mélységű témakörök.

nygmaalbum.jpg
Zeneileg megpróbáltuk magunkat nem keretek közé szorítani, így egy elég sokszínű anyag született, viszont mindenképpen egy dallamos, dalközpontú és változatos metal anyagot akartunk elkészíteni. A végeredmény hol modernebb, hol old-school jellegű, a sodró dalok mellett feltűnnek lassabb témák, néhol pedig előkerülnek nyugodtabb akusztikus zenei motívumok is. Ezenfelül két instrumentális tétel is felkerült az anyagra, amit mindig is szerettünk volna megvalósítani.

A 'DELUMINATE' május 15-én jelenik meg a legnépszerűbb digitális platformokon (Spotify, iTunes, Bandcamp, Amazon, Google Play, stb.).

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1715599532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum