RockStation

Új Godgiven szövegvideó: Diract

2024. január 19. - theshattered

godgiven-9565.jpgAz elmúlt időszak jócskán megzilálta a Godgiven zenekart: családi, megélhetési, földrajzi stb. tényezők miatt jelenleg jóformán távkapcsolatban tudunk működni. Emiatt, jobb híján a 2021-es Not that Godly album megjelenése után szinte azonnal nekikezdtünk a következő lemezanyag megírásának, amibe annyira belelendültünk, hogy mára bő két lemeznyi dalnál tartunk. Persze ennyit egyszerre kiadni nekünk is sok lenne, így apránként, single-ök és EP-k formájában vezetjük fel a készülő nagylemezt az elkövetkező időszakban.

A lemez első előfutára a Diract, ami Korb Máté dobosunk debüt- és hattyúdala is egyben, aki a fentebb említett okokból nem tud tovább részt venni a produkcióban.

A dal minden nemében maga a tettlegesség: Szike (Keszthelyi Attila basszusgitáros) dal-ötletét egyetlen próbán kész koncepcióvá gyúrtuk, majd első nekifutásra, házi körülmények közt felvettük, végül Kremán Patrick mindenféle szerkesztés nélkül készre keverte és master-elte.

A dalszöveg ugyanezt a lényegre törő felfogást képviseli: ma látszólag minden problémával foglalkozunk, de semmit nem érdekünk megoldani, mert még a végén kiderülne, hogy a többségünkre nincs is semmi szükség. Mi viszont lesöprünk az asztalról minden felesleges dolgot, míg végül nem marad más, csak a tettek és a puszta tények! Na, meg egy kis blaszfémia is a teljesség kedvéért…

A szöveget Pavel Velichkov (ex-JFT, Facepalm Death) barátunk lektorálta, a grafika Lajos Béla, a videó pedig Egri-Kiss Dávid (Nygmailon) kezei munkáját dícséri.

Godgiven (a dalban szereplő tagok):
Győrffy András - gitár/ének
Rácz Attila - gitár
Keszthelyi Attila - basszusgitár
Korb Máté - dobok

Linkek:

FB: https://www.facebook.com/godgivenband
YT: https://www.youtube.com/user/godgivenband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6OjveAxQIYUN5Grx6YCCnq
iTunes: https://music.apple.com/ng/artist/godgiven/1347516574
Insta: http://instagram.com/godgivenband

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818306253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum