RockStation

A Neurosis alapító-frontembere az A38 Hajón [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. február 14. - sunthatneversets

A Neurosis alapító-frontembere egy szál akusztikus gitárral a kezében folkos hangvételű nótákkal ajándékozza meg a nagyérdeműt. Erős Johnny Cash-ihletettség, szívbemarkoló előadásmód, csiszolt hangzás, fülbemászó dalok. A sárba tipró gyönyör tipikus esetével állunk szemben.

A Neurosis zenéje irdatlan energiát hordoz magában. Ez a fajta svung egyedülálló a metál mûfajában; habár léteznek hasonló technikával romboló muzsikák, ilyen mélységekbe nem igazán nyúl senki. Scott Kelly ezt a mélyen, az emberi lélek legsötétebb szegleteiben gyökerező, zsigeri erőt az amerikai folk/country műfajában is kiválóan alkalmazza. Bár sokakat hirtelen meglephet a két projekt közötti látszólagos eltérés, az elért hatás szempontjából nincs nagy különbség, hisz szólózenéje is hamisítatlan „doom”, s ezt maga Scott Kelly tudja a legjobban.

Az énekhang - amely Johnny Cash utolsó lemezein hallható mély, tapasztalt hanghoz hasonlatos (ami némi Neurosis-ban kamatoztatott morgással társul) -, illetve az egyszerűségükkel hódító, letisztult kompozíciók nem egyszer temetnek föld alá katartikusságukkal. Aki kis magányra vágyik, és még a saját vérének zubogását sem akarja hallani; aki elhagyatott homoksivatagban akar azonosulni a naplementével; aki élelem nélkül kíván zarándokolni a szerelem, a szomorúság, a szenvedés földjére, annak Scott Kelly koncertje kötelező. És persze fanok is meg lesznek elégedve.

a Negative Art bemutatja:
Scott Kelly (Neurosis) szóló koncert
Vendég: choice with no voice
2011.02.21. hétfő 20:00
Budapest, A38 Hajó
jegyár: elővételben 3.000 Ft, a koncert napján 3.500 Ft
elővételi helyek: Wave, Underground Store, A38, CD Pince és a Ticketportal hálózata. Székezett koncert, limitált férőhellyel!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr202657485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum