RockStation

Kétnapos mini-fesztivál Kultfest '11 néven

2011. július 21. - sunthatneversets

A Tukker Booking és a Chromechoes Promotion összefogásából idén nyáron először kerül megrendezésre a Kultfest, ami két estén át a főváros két klubjában egyesít olyan turnékat, amelyek méltán érdemelhetik ki a sötétebb zenékre nyitott ínyenc hallgatóság figyelmét. Az esemény lényegében két koncert összevonásából nyert létjogosultságot, amely lépés mögött mindenképp a közönséggel szembeni megfelelés állt. Ennek jegyében igyekeztek összeállítani az egyes estéket, és ennek jegyében hagytuk a lehető legalacsonyabban a jegyárakat. És bárhogy is nézzük, legfeljebb háromezer forintért válik megtekinthetővé az amerikai Tombs, az olasz The Secret, a norvég Hexvessel, valamint Csihar Attila különleges projektje, az évi egyetlen hazai koncertet adó Void Ov Voices is a Wasted Struggle és a Torn From Earth mellett.

A Tombs a Celtic Frost nyers mizantrópiáját keveri a sludge minden dühével és agressziójával. A Relapse seattle-i üdvöskéje idén adta ki második nagylemezét, a Path of Totality című dalcsokrot, ami az aktuális turné legfőbb szervezőereje is. Vendégük, az olasz The Secret sötét hardcore/grindcore-elegyet játszik, ami minden gyűlöletét a black metal sivár valójából és a sludge elkeseredettségéből meríti. Legfőbb hatásaik között mindenképp megtalálható a Converge, a Rotten Sound és a Buried Inside is, de az sem véletlen, hogy a Southern Lord igen korán lecsapott kontinensünk egyik leghírhedtebb koncertzenekarára. A Hexvessel Kvohst (DHG, Code, Virus) agyszüleménye, amely révén a hetvenes évek pszichedelikus rockzenéjét, valamint a norvég folklórt hívja segítségül gazdagon hangszerelt, hangulatteremtő szerzeményein keresztül. A projekt idén megjelent bemutatkozó nagylemeze tökéletesen leképzi azt a törékeny nyugalmat, amit ez az apokaliptikus zenei közeg reprezentálni hivatott: egyszerre érvényesül benne fájdalom és megkönnyebbülés, nyomás és felszabadulás, amely paradoxonokat a természet eredményezett. Hazai részről a Torn From Earth morózus sludge-bombával, a Wasted Struggle sötét és zajos hardcore-ral készül, a Void Ov Voices, azaz Csihar Attila pedig egy külön szeánsszal vendégeli meg norvég felebarátait, amire – már csak a tavalyi produkció tükrében is – mind emlékezni fogunk.

A fesztiválra limitált számú elővételes jegy váltható a Wave-ben és a CD-Pincében. A Kultfest ’11-re három jegytípus kerül forgalomba: két külön napijegy, valamint egy összevont bérlet. A napijegyek elővételben 1000 (második nap) és 1500 (első nap) forintba, a helyszínen 1500 és 2000 forintba kerülnek, míg a bérletek elővételben 2000 forintba, az elővétel végét követően pedig 3000 forintba kerülnek. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mivel a fesztiválra az elővételes jegyterjesztés augusztus 10-ig, tehát a fesztivált megelőző hétig fog tartani. Ennek köszönhető az is, hogy nincs nagy különbség a helyszíni és az elővételes jegy között, főként, hogy ezzel teljes mértékben a fellépőket támogatod.

A CHROMECHOES PROMOTION ÉS A TUKKER BOOKING BEMUTATJA:
KULTFEST ’11
2011.08.17. @ DÜRER KERT (20:00)
TOMBS (USA)
THE SECRET (ITA)
WASTED STRUGGLE
TORN FROM EARTH
Jegyek: 1500 Ft (augusztus 10-ig, limitált mennyiségben) / 2000 Ft (helyszínen)
2011.08.18. @ SZABAD AZ Á… (20:00)
HEXVESSEL (NOR)
VOID OV VOICES
Jegyek: 1000 Ft (augusztus 10-ig, limitált mennyiségben) / 1500 Ft (helyszínen)
Bérletek: 2000 Ft (augusztus 10-ig, limitált mennyiségben) / 3000 Ft (helyszínen)
Az elővételes jegyek megvásárolhatók a Wave-ben és a CD-Pincében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr803085151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum