RockStation

Ingyenes The Acacia Strain koncert a Dürer Kertben!

2013. február 01. - sunthatneversets

The Acacia Strain band.jpg

Akik szeretnek tisztában lenni a legnaprakészebb előadókkal, pontosan tudják, hogy a Phoenix Music Hungary mindig igyekszik olyan zenekarokat Magyarországra invitálni, akik képesek, és mernek is másképp gondolkodni, új irányvonalat kijelölni, és kitartásukkal igazolni, hogy valós színtérformáló erővel lehet dolga a hazai közönségnek is, akire érdemes odafigyelni. Ezért is örömteli számunkra, hogy július 7-én végre itthoni színpadon is debütálhat a The Acacia Strain – a zenekar pedig mindenki számára ingyen lesz megtekinthető.

Bár első hallásra úgy tűnhet, hogy egy deathcore-zenekarral van dolgunk, az immáron tizenkét éve aktívan működő massachusettsi formáció elzárkózik ettől a terminustól és megbélyegzéstől. „A deathcore az új nu metal… Egy kalap szar. És ha bárki így ránk aggatja ezt, az nagyon rosszul fog járni.” – nyilatkozta öt évvel ezelőtt a banda frontembere, Vincent Bennett, és akik már karrierjük elejétől figyelemmel kísérik a jelenleg a Rise Recordsnál ténykedő zenekart, pontosan tudják, hogy ez a kérlelhetetlenség nem véletlen. Az ’Acacia Strain ugyanis a Sepultura és a Pantera által kitanult, groove-központú metalt, valamint a Meshuggah által tökélyre fejlesztett távolságtartást és ridegséget elegyíti metalcore és hardcore elemekkel.

Flyer Acacia.jpg

A zenekar első nagylemezén – amin még az All That Remains basszusgitáros-vokalistája, Jeanne Sagan játszott – ez a szintézis maradéktalanul kihallható is volt, ám a reszelős riffek az évek előrehaladtával breakdownokká váltak, azok pedig együttes sodrással garantálták, hogy a zeneileg egyre koncentráltabbá váltabb összhatás igazán élőben szólhat nagyot. Szerencsére a Dürer Kertben ezt lesz is alkalmunk megtapasztalni, amikor a kvartett a tavaly megjelent, Death Is The Only Mortal című hatodik nagylemezét mutatja majd be aktuális Európa-turnéja alkalmával. A kiadvány pedig – amivel a srácok búcsút intettek a Prosthetic Recordsnak: ez a kiadó gondoskodott arról is, hogy a bandáról Jamey Jasta, a Hatebreed frontembere is hallhasson, aki egyből el is vitte őket turnézni – messzemenően jó kritikákat kapott a közönségtől és a szakmától egyaránt. A végtelenül nyers, mélyre hangolt és zsigerien ösztönös szaggatások, valamint az azokat aláfestő szőnyegek egyvelege az Emmure rajongóinak épp annyira betalálhat, mint a súlyos metalhangzások szerelmeseinek, és épp ebben áll az ’Acacia Strain ereje is, mert a zenekar tényleg nem kötelezi el magát senki és semmi mellett. Csak azt csinálja, amit szeret, és amiben a legjobbak közé is tartozik, így pedig a nyári kánikula egyik legkiemeltebb eseménye lesz a formáció júliusi koncertje, amiről hamarosan többet is megtudhattok.

A Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert bemutatja:
2013. július 7. Budapest @ Dürer Kert
THE ACACIA STRAIN (USA)
+ VENDÉGEK
A KONCERTRE A BELÉPÉS INGYENES!!!

További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr895056119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum