RockStation

Hardcore koncertek a segítségnyújtás jegyében

2013. szeptember 13. - sunthatneversets

Ábrahám A.jpg

A babonások számára igazán megfelelő napon, szeptember 13-án pénteken a magyarországi hardcore színtér idősebb és fiatalabb – valamint remélhetőleg legfiatalabb – generációi gyűlnek össze a Dürer Kert kistermébe segíteni és ünnepelni, az ONLY THE RAJ SURVIVE! SHOWCASE alkalmával.

Segíteni, hiszen a rendezvény apropója sajnálatos módon az a súlyos trauma sorozat, amely Ábrahám Attilát, Ábrit, a magyarországi hardcore fénykorának meghatározó alakját, londoni tartózkodása alatt a tavalyi évben érte, és aminek következtében nagymértékű egészségkárosodást szenvedett. Ábri idén májusban hazaköltözött, hogy itthon kezdhesse meg a rehabilitációs kezeléseket. A rehabilitáció és a jelenlegi körülmények ugyanakkor emberfeletti terheket rónak rá és az amúgy is nehéz helyzetben lévő családjára mind anyagilag, mind pedig az életvitel szempontjából, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy tető alá hoznak egy koncertet, hogy annak jegybevételével és az azon felül gyűjtött hozzájárulásokkal igyekezzenek enyhíteni ezeken a terheken.

Ugyanakkor ünnepelni is, hiszen alig akad a magyar hardcore-ban olyan, akinek ne lenne egy Ábrihoz kötődő kedves, humoros emléke, aki ne köszönhetne neki legalább egy őszinte mosolyt, egy jóízű nevetést, nem is beszélve a hatalmas segítségről, mentorálásról, amit egy egész generációnak nyújtott a hardcore kapcsán. Akik tehát valamilyen formában kapcsolatba kerültek Ábrival, tudják, hogy pozitív életszemlélete, életvidámsága, örökös jókedve és a hardcore iránti alázata mennyire magával ragadó és inspiráló tudott lenni. Ezek a tulajdonságok életének legnehezebb időszakában sem hagyták el Ábrit. A gyógyulás kezdeti lépéseiben hatalmas szerepet játszottak ezek a személyiségjegyek és a hardcore. Ábri a szerencsétlenségeket követően is megmutatta, hogy mekkora ereje van a hardcore-nak és azt, hogy milyen, amikor valakinek az tényleg az életet jelenti. Mindezekből adódóan nem szólhat ez az este Ábrin kívül másról, mint arról, hogy egy pillanatra megállunk, őszintén végiggondoljuk, hogy mi is a hardcore valódi lényege, és együtt örüljünk annak, hogy e nagyszerű szubkultúra részesei lehetünk, leróva ezzel tiszteletünket Ábri előtt, aki erre saját pokoljárásával mutatott rá.

Az este folyamán – a 2006-os szombathelyi újjáalakuló koncert után ismét – egy alkalom erejéig színpadra lép Ábri egykori zenekara, a szombathelyi hardcore legenda, a UNITED SIDE, valamint a budapesti hardcore-punk nemzetközileg is elismert egykori zászlóshajója, a SOMETHING AGAINST YOU. A koncert további fellépői az Iron Chains, illetve a Cold Reality lesznek. A belépés LEGALÁBB 1000 Ft-ba fog kerülni, ezen kívül pedig a szervezők kérnek mindenkit, hogy lehetősége és belátása szerinti összegért váltsa meg belépőjét, hogy segíthessünk Ábrinak.

ONLY THE RAJ SURVIVE!

A Chiller Than Most Fanzine, az I Drink Milk Records és a No Regret Productions bemutatja
2013. SZEPTEMBER 13. PÉNTEK Dürer Kert
UNITED SIDE (reunion)
SOMETHING AGAINST YOU (reunion)
Iron Chains
Cold Reality

Belépő: LEGALÁBB 1000 Ft + adományok
Kapunyitás: 20:00
Koncert kezdés: 21:00

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr85510270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum