RockStation

Szombaton Wooden Shjips-koncert az A38-on

2014. február 18. - sunthatneversets

woodenshjips01.jpg

Kalifornia egyik titkos esélyese „a világ legjobb pszichedelikus rockzenekara” címre: a brutális basszusmeneteket gazdag Hammond-szőnyegekkel dúsító, a vájtfülűek körében igen magasan jegyzett Wooden Shjips negyedik nagylemezének bemutató turnéján Budapestet is útba ejti, ahol szombaton az A38 Hajón lép fel.

Három súlyos, földbe és fülbe döngölő nagylemezzel és két válogatásalbummal a háta mögött az együttes rendre ott szerepel a szakmabeliek „évlegjobbja” listáin, és nem érdemtelenül. Valószínűleg nincs még egy produkció, amely manapság a Wooden Shjipshez hasonló elkötelezettséggel emeli magasba a pszichedelikus rock hatvanas években felhúzott gombamintás zászlaját. A napfényes Kalifornia, ezen belül San Francisco egyébként is a pszchedélia őshazája, hiszen az öböl környékéről indult a Byrds, a Grateful Dead, a Jefferson Airplane – nem csoda hát, hogy a Wooden Shjips-alapító Ripley Johnson is itt szerezte első inspirációit.

A Wooden Shjips körül lassan kialakuló kultusz persze új utakra terelgette a zenekart, amely egyre professzionálisabbá vált – nem feladva persze eredeti elképzeléseit. Johnsonék a minimalista-pszichedelikus elixírt a 2011-es West lemezen keverték tökéletesre: brutális, zuhogó basszusmenetek, gazdagon zengő, nagyvonalú riffek, mindent átitató, szabadon úszó, egy pillanatra sem elhallgató Hammond-szőnyegek, némi decens noise- és space-rock, mindezek mellett-fölött Johnson kicsit Jim Morrisonéra emlékeztető éneke. Nagyon erős lemez lett a West, igazi underground sztárzenekarrá emelte a Wooden Shjipst. Éppen ezért óriási várakozás előzte meg a tavaly novemberben megjelent negyedik nagylemezt, a Back to Landet.

A lemezmegjelenéshez időzített, több kontinenst átívelő turné február 22-én érkezik Budapestre, ahol az A38 Hajó tökéletes környezetet ad egy elszállós, pszichedelikus klubkoncerthez. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr335819730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum