RockStation

Júliusban Deap Vally-koncert lesz a GMK-ban

2014. április 23. - sunthatneversets

Deap-Vally.jpg

A White Stripes óta tudjuk, hogy a kettes szám és a csontszáraz blues rock nagyon is jól megfér egymás mellett, erre az axiómára pedig csak ráerősít az amerikai csupanő Deap Vally. Lindsey Troy és Julie Edwards koprodukciója ugyanis úgy villanyozza fel az évek óta jól bevált formulát, hogy az egy légvédelmi üteg és a negyedik Led Zeppelin korong csapáserejével képes letaglózni az embert – kész szerencse hát, hogy hamarosan a saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk a banda perzselő energiáját.

A kaliforniai páros eddigi karriere amennyire rövid, legalább annyira kalandos is volt: a különböző projektjeikből épp kiábrándult hölgyek ugyanis egy kötőszakkörön találkoztak, a nagy összeborulásból pedig sebtében egy sodró lendületű zenekar formálódott, ami röpke két év alatt jutott el a semmiből legelső fellépéséig Japánban, kiadós segítséggel elkészített 2013-as bemutatkozó stúdióalbumáig, valamint a több tízezer embert számláló Facebook-rajongótáboráig. Muzikális kvalitásai alapján pedig nagyon is megérdemeltnek tekinthető a hirtelen jött siker: a duplalány csapat végletekig mocskolt, bárdolatlanul nyers és lúdbőröztetően kaparós hangzásvilága ugyanis, egyesülve pofonegyszerűen ható dalaival, valamint vadítóan szertelen hozzáállásával, egy olyan bivalyerős elegyet képez, ami mellett még talán a Black Keys tagjai is elbújhatnak.

Homokos tengerpartok, szikrázó napsütés és vad motorbőgés kerül terítékre tehát a Deap Vally lányok asztalán, ahová Courtney Love ugyanúgy meg van hívva, mint a Doors vagy Jimi Hendrix szelleme. Készítsük hát fel a szakadt farmert és kenjük el a rúzst: ez ugyanis rázós menet lesz a GMK-ban július 9-én. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr776071408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum