RockStation

Saját kiadója pereli be a Five Finger Death Punchot

2016. április 27. - theshattered

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgElég masszív keresetet nyújtott be múlt hét csütörtökön a saját istállójában dolgozó, Báthory Zoli által vezetett Five Finger Death Punch ellen a Prospect Park kiadó. A per egyik kirobbantó oka Ivan Moody énekes egészségi állapota és a zenekar ahhoz való hozzáállása volt. Hogy pontosan mi? Nemsokára kiderül!

A felháborodott kiadó a következő vádiratot nyújtotta be a Kaliforniai Legfelsőbb Bíróságnak:

"Sajnálatos módon a FFDP tagjai az ügyvédjük és üzleti menedzserük támogatásával és segítségével egyértelműen megtagadták a szerződéses kötelezettségeiket, mely szerint a Prospect Park határozhat egy új album és egy greatest hits lemez készítésének részleteiről. Amennyiben ez valóban így van, a zenekar szégyentelenül megpróbál minél több pénz beszedni, mielőtt bekövetkezne a szenvedélybeteg zenekartag előre jól látható összeomlása.

Ezzel a cselekedettel a Prospect Park igyekszik tartani a FFDP-t a szerződésben megszabott kötelezettségeikhez, ezáltal lehetővé tegye a Prospect Parknak, hogy éljen a szerződében foglalt előnyökkel és ezzel együtt hogy meggátolják a zenekart abban, hogy figyelmen kívül hagyják a társuk egészségét, biztonságát és önpusztítását.

ivanmoodydownload2015_2_638.jpgAz elmúlt hónapokban a FFDP tagjai és képviselői folyamatosan kifejezték aggodalmukat a Prospect Park felé Moody egészsége és jólléte felől, akinek a fokozódó drogfüggősége mind a zenekar jövőjét, mint a saját életét kockára teszi. A FFDP saját szavai is jól példázzák ezt: (a) egy 2015. november 28-i levél szerint "egyértelmű jelei látszanak" és hogy "csak idő kérdése, hogy (Ivan) eléri a határt és akkor már nem fognak tudni lemezeket értékesíteni"; (b) egy 2015. december 3-i levél szerint "ha Ivan valami hülyeséget csinál - meghal..., lecsukják - akkor a kiadványoknak annyi lesz - akkor mi nem tudunk majd eladni semmit és majd megpróbáljuk menteni, ami menthető"; (c) egy 2015. január 8-i levél Ivanra úgy hivatkoznak, mint egy "ketyegő időzített bomba", aki hamarosan egy "8 nyolc számjegyű összegbe" fog kerülni a FFDP-nak.; (d) egy 2016. január 19-i levél azt állítja, hogy "semmi jele annak, hogy lassítani szeretne, mind az egészsége, mind a viselkedése romlik - egy rakás jogi problémával kell szembenéznie és két végén égeti a gyertyát"; és (e) a 2016. január 19-i levél állítja továbbá, hogy "nem akarok riadót fújni ... de nem akarom majd azt sem mondani, hogy én szóltam előre, de (ami Ivant illeti) eljött az idő, hogy kiszálljanak a játékból, még egy kört kijátszani már nem lenne felelősségteljes döntés". Az utóbbi időben (a Five Finger Death Punch tagjai) tájékoztatták (a Prospect Parkot), hogy Moody egy bentlakásos rehabilitációs intézményben fog tartózkodni előre nem látható ideig.

Ezen információk tudatában a Prospect Park arra a következtetésre jutott, hogy a FFDP többi tagjának célja, hogy megszedje magát Moody egészsége, jóléte és a kiadványokra vonatkozó szerződések egyértelmű utasításai ellenére is."

Szóval hölgyek-urak, áll a bál az egyébként a tervek szerint július 6-án Bécsben is fellépő zenekar körül és nagyon úgy néz ki, hogy a zenekar legkevésbé az éppen dögrováson lévő társukon akar segíteni. Szomorú, de valahogy nekik is el kellett jutni erre a pontra, ahol már a megélhetés a fontosabb, nem a bajtársiasság. Meglátjuk, mi lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr648665802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum