RockStation

Dark Tranquillity – Endtime Signals (Century Media, 2024)

Darabra megvan minden

2024. szeptember 16. - moravsky_vrabec

dt_endtimesignals2024.jpg

Hosszú szünet után, többszörös tagcseréket követően tért vissza a melodeath egyik alapcsapata, a Dark Tranquillity. Dacára a körülményeknek, a svéd zenekar egy hagyományos, vissza-a-gyökerekhez jellegű lemezt ígért.

Tovább

Overkill | Angelus Apatrida | One Machine @ Barba Negra, 2024.09.10.

Thrash metal minden mennyiségben

kep-12.jpgAz utóbbi időben szinte csak rossz hírek érkeztek az Overkill háza tájáról: D.D Vernit kénytelenek nélkülözni vállműtétje miatt, majd Jason Bittner dobos jelentette be távozását. Hasonló helyzetben más zenekar talán szünetet tart, nem így az Overkill!

Tovább

She's Drowning - Itt a Neon Nightmare második dala

Type O Negative reinkarnáció

neon-nightmare-photo-by-david-brendan-hall-ghostcultmag.jpgBő egy hónapja mutattuk meg az erőteljes Type O Negative hatásokat magán viselő Neon Nightmare bemutatkozó dalát. Az egyelőre rejtélyes zenész, vagy zenekar akkor a Lost Silverhez egy konkrét kisfilmet is mellékelt, tehát nem nyeretlen kétévesekről van szó. Most itt második dal is, ami a She's Drowning címet viseli és konkrétan teljesen olyan, mintha Peter Steele feltámadt volna és a Type O Negative új dalát hallanánk. Hogy a hasonlóság még nagyobb legyen, ahhoz elég rápillantani a Faded Dream címmel november 1-jén érkező lemez borítójára. Ugye, hogy ugye?

Tovább

Linkin Park albumok rangsorolva

337421808_181050178023283_2493245918863899858_n.jpgVisszatért a Linkin Park és habár tudom, hogy sokaknak már tele van velük a zoknija, de úgy gondoltam, egy videót én is ellövök rájuk. A téma a RANKsoroló, az alap pedig a nagylemezes munkásság. Gondolkodtam, hogy legyen-e lemezborítós, de aztán letettem róla, mert a Linkin Park borítók az első két lemez után olyan kellemesen semmilyenek voltak... A zene az szerencsére jobb alap. Ugorjunk bele!

Tovább

Ti is halljátok a hangokat?

Új dallal jelentkezett a Killer's Confession

2024. szeptember 15. - KoaX

killerconfession.JPG

Az A Killer’s Confession nemrégiben adta ki negyedik stúdióalbumát, a Victim 1-t. A Waylon Reavis (ex-Mushroomhead) által vezetett zenekar emellett úgy döntött, hogy a Voices című dalhoz egy videoklipet is bemutat. A dal érdekessége, hogy a vendégszereplő nem más, mint a Gemini Syndrome énekese, Aaron Nordstrom.

Tovább

Megütötte Perry Farrell Dave Navarrót a Jane"s Addiction bostoni koncertjén

attachment-janesfight.webpNem mindennapi jelenetek játszódtak le a Jane's Addicton tegnap esti bostoni koncertjén. Perry Farrell énekes az Oceans Size című dal alatt (állítólag már az előtte lévő daloknál sem tetszett neki valami) odakiabált Dave Navarro gitárosnak, aztán agresszíven lökdösni kezdte, majd mikor a gitáros eltartotta magától, megütötte őt. A dührohamot kapott énekest a stáb tagjainak hosszú másodpercek után sikerült lefogni és lekísérni őt a színpadról. A koncert félbeszakadt. Alább az esetről a videó.

Tovább

Heilung | Zeal & Ardor @ Barba Negra, 2024.09.09.

Kortalan gyógymód a léleknek

_zs_4626_eredmeny.jpgSzélsebesen rohan a világ, és a modern társadalomba önként vagy kényszerűségből integrálódott ember amennyire lehet, próbálja tartani a tempót. Két lábbal a földön állunk, tekintetünket a kitűzött cél felé fordítjuk, fogunkat összeszorítjuk és szorgalmasan kaszáljuk a GDP-t, hogy meglegyen a lakás, a kocsi vagy rosszabb esetben a napi betevő. A jelentős többség barátságos arcot vágva, hősiesen darálódik, amíg bele nem sorvad, ám vannak, akik nem ezt az utat választják…nekik néha kell egy kilépőpont, kellenek azok a bizonyos ősi, egykoron a mindennapi körforgás szerves részét képező energiák, amik modern világban elérhetetlennek tűnnek. 

Tovább

Tűzben edzett hangok és új lendület

Pokolgép dal- és klippremier

kredit_mate_bence_pokolgep-zenekari-kozos.jpgA Pokolgép neve összeforrt a hazai heavy metal színtérrel. A zenekar négy évtized alatt többször is megújult, miközben mindig hű maradt saját gyökereihez. Az idei tagcserét követően a 2024-es év hamar tovább dübörgött – a most debütáló kislemez mellett egy új nagylemezen is dolgozik a banda. /Fotó: Máté Bence/

Tovább

Egyszerre két új dallal jött ki a House Of Protection

Meg itt a teljes EP

2024. szeptember 13. - KoaX

454547111_18343632328137315_2869944971998226318_n.jpg

Nem titok, hogy a szerkesztőségben többen is oda, vagyunk a House Of Protection zenekarért, akik szépen lassan, dalonként csöpögtették a bemutatkozó anyagukat. A zenekar a héten két új dallal is kedveskedik a rajongóknak. Az egyikhez a srácoktól már megszokott klip is készült, a másikhoz pedig egy visualizer. Fogadjátok szeretettel a Better Off és a Fuse kettőst! Ja és alább ott a teljes EP is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum