RockStation

Brandon Lee előtt tiszteleg új dalával a Life Of Agony

2024. augusztus 31. - sunthatneversets

457255126_1022895139844647_181512766033190279_n.jpgA holló című film 30. évfordulójára, illetve a most elkészült remake-kel szinte egyidőben adta ki új dalát a Life Of Agony. Az eredeti film forgatásán elhunyt Brandon Lee emléke előtt fejet hajtó The Crow (In Memory of B.L.) című tétel hangulatában illeszkedik az eredeti film soundtrackjét adó zenekarok (The Cure, Stone Temple Pilots Ninie Inch Nails stb) dalainak hangulatához. Alább a dal meghallgtaható.

Tovább

Dungaree - Electric Altar (Drum & Monkey, 2018)

Füsttel kevert izzadságszag

a1549006224_65.jpg

A megjelenések száma és a hallgatói befogadóképesség fordítottan arányosak egymással. Ezzel nem mondtam semmi újat, okosat meg végképp nem, de más indokom még sincs arra, hogy miért éppen most jelentkezünk ezzel az ajánlóval. A szegedi bázisú zenekar nevébe évekkel ezelőtt több fórumon is belefutottam, de a tényleges találkozás az első mondatban taglaltaknak megfelelően jó ideig, egész pontosan az idei nyárig váratott magára.

Tovább

Megjelent a Nick Cave & The Bad Seeds: Wild God című új albuma

nickcave2024.jpgAz ígért időpontnak megfelelően augusztus 30-án megjelent a Nick Cave & The Bad Seeds: Wild God című új albuma minden streaming felületen, CD-n, valamint normál és limitált kiadású színes vinylen. Az album világszerte 4 és 5 csillagos értékeléseket kapott azon kritikusoktól, akik előzetesen meghallgathatták. Az album dalai hamarosan, október 13-án élőben is meghallgathatók Budapesten, a Papp László Sport Arénában.

Tovább

Szó szerint szeretnivaló a Kiscsillag új klipje

Mi történik, ha egy rockzenekar tévedésből bekeveredik egy női tánccsapat öltözőjébe?

kiscsillag_76.jpgMozgalmas időszakát nyitja meg a nyár végén a jövőre 20 éves alterzenekar – az új dal az „első fecske” a tavaszi új lemezről. A Szeretnivalója c. szám a Kiscsillag jól bevált, gitáralapú hagyományait követi: az együttest 2016 óta erősítő billentyűs-gitáros-énekes Szesztay Dávid szerzeményét három gitárra hangszerelték, a szövegét pedig természetesen Lovasi András jegyzi.

Tovább

At Night I Fly dalpremier: From the Ashes - Elindult az új album előrendelése, lemezbemutató koncert októberben

atnightifly2024.jpgMásodik előzetesként újabb dalt mutatott be From the Ashes címmel az At Night I Fly a szeptember 20-án érkező collision/fusion/division albumáról. A friss szerzemény a lemez tematikájához kapcsolódóan kapcsolati problémákat feszeget - ezúttal a sokadik újrakezdéstől való félelemről, az ismeretlenbe ugrás nehézségeiről, az elvesztett bizalom utáni feltámadásról szól. A dal elérhető az ismert streaming felületeken, valamint YouTube-on egy szöveges videó is társul hozzá. 

Tovább

Stúdióverzióban is meghallgatható a Gojira olimpiai megnyitós előadása

gtnwat7bkaexxs8.jpgIgaz egyelőre nem fizikai formátumban csak digitálisan, de meghallgatható a Gojira és a Marina Viotti operaénekesnő Mea Culpa (Ah! Ça ira!) című előadása, amely rockzenei körökben biztosan elvitte az olimpiai megnyitók valaha volt legjobb előadása képzeletbeli díjat. A Párizsi Olimpia megnyitóján elővezetett 3 perces performansz "stúdiós" változata alább csekkolható.

Tovább

Future Myopia - Itt a Better Lovers új dala

betterlovers2024-gabebecerracrop-954x537.jpg

Már csak két hónap van hátra a Better Lovers lemezének, a Highly Irresponsible-nek a megjelenéséig, ami már kb. fél lábon is kategória. De Greg Puciatóék csak gondolták, érdemes kiadni még egy dalt az anyagról, így a Future Myopia is beállt az előzetesek sorába. A dalhoz videó is jár, a lemez megjelenési dátuma: október 25.

Tovább

Megérkezett a Watch My Dying legújabb klipje

wmd1.jpg

A Napköszörű után most a Fedetlen Lépést és a hozzá tartozó videót mutatja meg nekünk hazánk egyik kedvenc metal zenekara, a Watch My Dying. A videó és a dal apropója, hogy jövő héten, szeptember 5-én a Metal.hu gondozásában, tizennégy év után megjelenik a zenekar legújabb stúdió albuma az Egyenes Kerülő

Tovább

Képregénnyel is ünnepel a Cadaveres De Tortugas

438088298_1316901259264596_3626305342705366010_n_2.jpg

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a érkezik a Cadaveres de Tortugas, idén 20 éves Versus című lemeze vinylen, de a zenekar most bejelentette, hogy az ősz folyamán megjelenik egy 32 oldalas képregény is, ami a banda életét dolgozza fel. A részletekkel hamarosan jelentkezik a csapat, de már most egy kis betekintést engednek a készülő műbe!

Tovább

The Tangent - To Follow Polaris (Inside Out / Sony Music, 2024)

Csináld magad!

thetangent_tofollowpolaris-scaled.jpgHosszasan el lehetne lamentálni azon, hogy a neo-prognak nevezett irányzat, illetve annak egyes képviselői 2024-ben nevezhetők-e újnak, frissnek, illetve bármilyen téren rájuk süthető-e, hogy előre mutatók, úttörők lennének. A magam részéről arra voksolok, hogy a fenti megjelölés évtizedek óta nem más, mint egy bármikor elővehető skatulya. Egy olyan doboz, amibe viszonylag könnyen belepréselhető minden olyan előadó, amely a ’70-es évek közepének szellemében, a korabeli Yes, Genesis, Pink Floyd, stb. lemezek nyomdokain, bő lére eresztett formában vezeti elő az elmélkedő, merengő, de nem feltétlenül a technikai bemutatóra koncentráló rockzenéjét.

Tovább

Megjött a harmadik előzetes Michael Schenker UFO-albumáról

schenker2024.pngKiadta a következő lemezének harmadik klipes dalát Michael Schenker. A gitároslegenda a My Years With UFO című anyagra tizenegy, az UFO-val közös időszakában rögzített dalát rántotta újra, ráadásul elég komoly vendégszereplő-gárdával. A szeptember 20-án érkező anyagról most az Only You Can Rock Me mutatkozott meg, amiben Joey Tempest (Europe), Roger Glover (Deep Purple), Derek Sherinian (ex-Dream Theater, Black Country Communion) és Brian Tichy játéka hallható.

Tovább

Deströyer 666 | Türböwitch | Beneath The Void | Cryptic Remains @ Dürer Kert, 2024. 08. 24.

Erdőtűz a Dürerben

destroyer1.jpg

A nyár egyik legjobban várt koncertje egyértelműen a Deströyer 666 pusztítása volt számomra. Nem gyakran turnéznak, nálunk csak egyszer jártak, már annak is 14 éve, és akkor is csak előzenekari szerepben voltak. Kisebb csoda, hogy végre eljutottak hozzánk is egy headliner bulival, köszönhetően az Insane Hellride Entertainment mániákusainak! Jól megérdemelt módon a szervezőgárda bandái emelték az est fényét, egy igazán bivalyerős lineup-ot összeállítva ezzel.

Tovább

Bruce Springsteen: Best of Bruce Springsteen (Columbia Records / Sony Music, 2024)

A Főnök születésnapjának tökéletes soundtrackje

springsteen-bestof-cover.jpg 

Mindenek előtt adja magát a kérdés, hogy 2024-ben mégis mi értelme egy ki tudja hányadik (amúgy a kilencedik) hivatalos Bruce Springsteen válogatás megjelentetésének. A kérdés a Boss feltétlen híveként számomra csak elméleti, de ha mégis meg kellene válaszolnom, a legkézenfekvőbb indok, hogy Springsteen szeptemberben lesz hetvenöt, és épp hatvan éve van a pályán - bár az első lemeze csak ’73-ban jelent meg.

Tovább

Savior of None / Ashes of All - Itt a második új dal a Fit For An Autopsy közelgő lemezéről

453853631_1030728745079485_8597329103928596446_n.jpgAhogy azt korábban már írtuk, október 25-én érkezik a Fit For An Autopsy hetedik lemeze, ami a The Nothing That Is címet kapta. Erről korábban már bemutatták az urak a Hostage című nótát, most pedig itt a második ízelítő is, a Savior of None / Ashes of All. Jó hír a rajongóknak, hogy a zenekar új lemezével hozzánk is ellátogat december 14-én, amikor is a Barba Negrában adnak koncertet a Sylosis, a Darkest Hour és a Heriot társaságéban. További infók a koncertről ITT.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum