RockStation

Egy kis statisztika, avagy zenekarsűrűség Európában

2016. május 29. - theshattered

stat.jpgA cikkben szereplő térkép, melyet Jakub Marian készített, minden, a statisztikák iránt nyitott fémzene kedvelő ember szívét megdobogtathatja. A munka az egymillió főre jutó metálzenekarok számát mutatja meg az Öreg Kontinensen, melyet az Encyclopaedia Metallum archívumában lévő aktív és inaktív zenekarok számának és az adott ország össznépességének millióra való kerekítésével kapott meg. Jó csemegézést!

metal-bands.jpgA térkép, ahogy láthatjátok természetesen sok meglepetést nem tartogat, aki valamennyire is jártas a fémzenében tudhatja, hogy az északiak ilyen szempontból "sztahanovistának" mondhatók. Finnországban például arányaiban kereken hatszor annyi metálzenekar garázdálkodik, mint piciny hazánkban, de még így is a büszke középmenyőzben tanyázunk. Érdekes viszont az albán, a moldáv és a török metalélet elenyésző számára kitérni és arra is, hogy sem San Marino, sem a Vatikán nem "tart" rockzenekart. Talán az utóbbi nem annyira meglepő. Csak hogy tudjatok viszonyítani, az USA ilyen tekintetben 72-es arányszámmal rendelkezik, szóval semmi okunk a panaszra.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr348752778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.05.29. 11:38:12

A volt jugoszláv tagállamok közül Szlovénia kimagaslóan jól áll a többihez képest.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum