RockStation

Közös projektben Phil Demmel, Dave McClain, David Ellefson és Brandan Schieppati!

2020. január 05. - theshattered

0machinehead2018_20.jpgKedden mutatja be a bemutatkozó dalát, a Permanent Decayt a Phil Demmel (ex-Machine Head, Vio-Lence), Dave McClain (ex-Machine Head, Sacred Reich), David Ellefson (Megadeth) és Brandan Schieppati (Bleeding Through) alkotta, egyelőre még nem ismert nevű formáció. A szerzemény még a Machine Heades időkben, a Catharsis-sessionök alatt íródott meg, viszont valamilyen okból nem lett felhasználva.

Phil Demmel: "Volt néhány dalom, amit egy előző zenekaromnak írtam és mutattam be, de akármennyire szerettem őket, nem lettek felhasználva. Dave McClain és én néhányat ki is dolgoztunk, de egyfolytában azon gondolkodtunk, ki lenne a legmegfelelőbb énekes. A feleségem együtt zenél Brandannal a Bleeding Throughban, így ő írta meg és énekelte fel az összes szöveget, gyilkos lett a cucc! Ellefson és én a tavalyi NAMM-en beszélgettünk róla, hogy jó lenne valamit közösen csinálni, szóval amikor ez szóba került, itt volt a tökéletes lehetőség, hogy ezt is letudjuk. Nem tudjuk, hogy most mi zenekar vagyunk-e, azt sem tudjuk, mit akarunk azon kívül, hogy összeraktuk ezt a dalt, de nagyon szeretjük! Nem tudni, mit hoz még a jövő."

Dave McClain: "Amikor Phil és én még a Machine Headben voltunk és eljött a dalírás ideje a következő lemezhez, Philnek voltak ötletei és riffjei, én meg amúgy is egyfolytában lent voltam, hogy gyakoroljak. Egy nap csak lejött és megmutatta ezeket a riffeket, elkezdtünk velük szórakozni. Mindent bemikrofonoztam a szobában és bekötöttem a laptopomra, így élőben fel is vettük a cuccot, de végül nem lett felhasználva semmire. Lényeg a lényeg, egyszer csak mind a ketten kikerültünk a Machine Headből, Philnek meg ott volt ez a gitárklinikás turnéja, akkor dobta fel, hogy 'Vegyünk fel néhány riffet és dalt, amit megírtam'".

A végeredmény, ahogy írtuk is, kedden lesz hallható!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4515393178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum