RockStation

Félig kész van az Avenged Sevenfold következő nagylemeze

2020. december 31. - theshattered

avenged_sevenfold.jpgJavában dolgozott a következő albumán az Avenged Sevenfold, mielőtt beütött ez az egész járványhelyzet; ez pedig jelentősen lelassította a folyamatot. A kvintett ennek ellenére nem állt le teljesen a munkával, készül a 2016-os, a merész, gerilla megjelenés miatt kereskedelmi szempontból bukásnak tekinthető The Stage utódja, amit a turnék beindulása előtt azért csak szeretnének kihozni, de sokkal előtte semmiképp nem.

M. Shadows: "Már írjuk a lemezt egy ideje, a java kész volt a járvány előtt. Persze kicsit mi is leálltunk egy időre, de aztán jött az ötlet, hogy találkozzunk heti kétszer, a megszokott öt-hat nap helyett. Az egész kényelmesebb lett. Aztán a felvételek is kényelmesen mentek, most, ahogy mondtam is, körülbelül a felénél járunk. Még mindig vannak olyan dolgok, amiknek nem kezdhettünk neki. Írjuk a vonós részeket, de mivel a hangmérnökünk idősebb, a COVID miatt most nem akarjuk ideutaztatni, ha meg is vagyunk vele, nem tudjuk azt megkeverni. De tudod, nem aggódunk most emiatt, majd meglesz, amikor meglesz. Most biztos nem. (nevet)"

"Senki nem akarja kiadni a lemezt, ha nem tudjuk azt megturnéztatni. A gond az, hogy még ha nem is akarjuk kimondani, manapság, a mi korunkban a rock 'n' rollt túl sokáig tart megírni: mire elkészülünk vele, már három éves anyag lesz. Ha kiadjuk az albumot és még egy évig otthon kell ülni, amit nem akarunk elhinni, akkor már pont leszarják az egy évvel azelőtti lemezt, azt, amit meg szeretnénk turnéztatni. Ha két, vagy három évbe telik majd kiadni a lemezt, akkor sem fogjuk megjelentetni addig, amíg nem tudjuk élőben is játszani. Mert már nem lesz akkora az érdeklődés, mire jön a turné. Ezt minden nap látni lehet, ha megnézed az iTunest, vagy a Spotify-t, milyen hamar megváltozik az egész, hetente kapnak rá valami másra az emberek. Ha például augusztusban kijönne a lemez, de következő augusztusig nem lenne turné, az emberek már nem akarnák hallani, nem érdekli majd őket. Azt keresik majd, hogy mi van még? Amikor egy Gojira, vagy egy Metallica, vagy egy Megadeth album jön ki, nem fognak foglalkozni azzal, mi volt egy évvel azelőtt. Lényeg a lényeg, ha három évig is tart a lemez befejezése, biztosak akarunk lenni benne, hogy élőben is be tudjuk majd mutatni és az embereket is érdekli majd."

"Az új lemez egyáltalán nem fog hasonlítani a The Stage-re. Teljesen más irányt vettünk, nem fog hasonlítani egy korábbi albumunkra sem. Egyelőre csak ennyit mondhatok róla. Csúcsra lesz járatva, eklektikus és vad lesz."

Az eredeti interjú IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr816365988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum