RockStation

Jön a The Devil's Trade új nagylemeze, itt van róla az első előzetes

2023. május 04. - theshattered

chantik_photography_tdt_photoshoot_t-12.jpgFlashing Through the Lack of Light címen megjött a The Devil's Trade új dala. A nóta és hét másik szerzemény a trióvá bővült csapat új nagylemezén, a Vidékek vannak idebenn-en fog helyet kapni, mely július 14-én fog megjelenni.

Tíz európa turné, három sor- és két live lemez után, két új taggal zenekarrá duzzadva épp egy új fejezet nyílik a The Devil’s Trade munkásságában – ehhez szolgál átvezetőként a Flashing Through the Lack of Light című dal és a hozzá készült videó.

Idehaza viszonylag keveset lehetett hallani az utóbbi időben Makó Dávidról és szólóprojektjéről, amely már rég nem az – pedig elég izgalmas dolgok történtek a The Devil’s Trade-del. Egészen egyedülálló módon tavaly három (!) alkalommal, három különböző napon játszott a Roadburn Fesztiválon. Az egyik ebből az LLNN zenekar két tagja, Ketil G. Sejersen és Rasmus G. Sejersen által működtetett John Cxnnorral közös koncert volt, amit rögzítettek is – ez a lemez néhány hete meg is jelent bakeliten a német Pelagic Recordsnál, digitális formátumban pedig Dávid jelenlegi kiadójánál, a Season of Mistnél. Aztán volt néhány koncert a Platon Karataev-el, most még egy pár lesz a VHK-val közösen, mielőtt ősszel egy 20 állomásos európai turnéra – a sorban a tizenegyedikre – indulnának a post-black / shoegaze egyik alapzenekara, a francia Alcest vendégeként.

De ne szaladjunk ennyire előre – addig még nyár elején megjelenik a negyedik The Devil’s Trade sorlemez, a Vidékek vannak idebenn.

Az album még tavaly októberben született – az alkotói folyamat a korábbiakhoz hasonlóan egy elvonulással kezdődött, ahol körvonalazódtak a dalok, a felvételek a Templom stúdióban készültek, Szűcs Szabolcs felelt az utómunkáért. Annyiban más ez az anyag, mint az előzőek, hogy a végső dobtémák már Binder Gáspár – aki Dávid régi barátja és az élő zenekarban is a dobok mögött foglal helyet - ötleteivel gazdagítva nyerték el végső formájukat.

A 'Vidékek vannak idebenn' eredetileg az előző két lemezzel megkezdett trilógia utolsó állomása lett volna, de Makó elmondása szerint oda már nem illeszkedett, bár igazán új csapást sem jelent – egyfajta átvezető a korábbiak és a soron következők között. Ennek legkifejezőbb darabja az előfutárként most megjelent első single.

"Ez a dal készült el az elsők közt és zeneileg tökéletes átkötés az előző két lemez és az új lemez zenei világa között. Témájában is ezt a hidat építi, tovább mélyül az eltávolodás, elszigetelődés, a bezárkózás, amit egy nagyon erősen identifikáló élmény erősít tovább: egy egészen rövid ideig megtapasztalhattam a tökéletes sötétséget és az abszolút csendet." – mesél Dávid a ’Flashing Through the Lack of Light’ hátteréről.

som759-the-devil_s-trade-videkek-vannak-idebenn-1000x1000px-72dpi-rgb.jpg

1. Felkelék én (3:17)
2. Flashing Through the Lack of Light (6:28)
3. Vidékek vannak idebenn (8:19)
4. Clear Like the Wind (5:36)
5. Liminal (6:42)
6. Fordulj kedves lovam (6:27)
7. All Kings Must Fall (3:30)
8. Új hajnal már nem jő (4:44)

THE DEVIL'S TRADE Hungary 2023
28 Apr 23 Miskolc (HU) Helynekem
29 Apr 23 Szentendre (HU) Barlang - open air
02 Jun 23 Pécs (HU) Káptalan Kert - open air
23 Jun 23 Csongrád (HU) Tisza Presszó - open air
08 Jul 23 Budapest (HU) Dürer Kert - open air / ingyenes koncert

THE DEVIL'S TRADE
+ALCEST
29 Sep 23 Metz (FR) La Bam
30 Sep 23 Bruges (BE) Cactus Club
01 Oct 23 Hamburg (DE) Knust
03 Oct 23 Copenhagen (DK) Lille Vega
04 Oct 23 Oslo (NO) Parkteatret
05 Oct 23 Stockholm (SE) Fryshuset Klubben
07 Oct 23 Dresden (DE) Stromwerk
08 Oct 23 Poznan (PL) 2Progi
09 Oct 23 Wroclaw (PL) Stary Klasztor
10 Oct 23 Hannover (DE) Musikzentrum
11 Oct 23 Frankfurt (DE) Zoom
13 Oct 23 Nijmegen (NL) Soulcrusher
14 Oct 23 Lille (FR) L'aeronef
15 Oct 23 Manchester (UK) Academy 2
16 Oct 23 Bristol (UK) SWX
17 Oct 23 Brighton (UK) Concorde 2
19 Oct 23 Vauréal (FR) Le Forum
20 Oct 23 St. Nazaire (FR) Le Vip
21 Oct 23 Rouen (FR) Le 106
22 Oct 23 Savigny-le-temple (FR) L'empreinte

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1518116130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum