RockStation

Megjelent az Incite Burst bemutatkozó albuma

2024. április 18. - theshattered

incite_burst_band_2024.jpgMár mindenki szabadon csekkolhatja a szegedi Incite Burst nagylemezét, az Invisible Blaze-t. Az anyagot, ha nem hallottátok volna még, lentebb megtaláljátok, mellé pedig a tagokkal készített rövid interjú-videókat ajánljuk körítésnek. Figyelem, felkérdezzük!

A lemez mellé készült 4db rövid interjú is a tagok egy részével. Ezekben a videókban 1 percben foglalják össze a zenekar megalakulásának rövid történetét és az első 10 számos nagylemezük kapcsán átélt tapasztalataikat. A zenészek elmesélik, hogy milyen céllal készítették el a lemezt, milyen inspirációk vezették őket az alkotói folyamat során és, hogy mi az az üzenet, amit közvetíteni szeretnének a koronggal a hallgatók felé.

A zenekarról röviden:

Az INCITE BURST groove metál banda szegeden alakult 2022-ben. A csapat alapító tagjai (Tari Balázs, Vén Gábor, Árva Máté) korábban Set The Clocks To Infinity majd Detoxify néven futó zenekarban bontogatták a szárnyaikat. A korábbi projekteket követően egy egyszeri koncert felkérés kapcsán keresték meg két barátjukat (Kovács Istvánt és Pozojevich Miklóst-ex deviANT dobos), hogy csatlakozzanak a bandához a buli erejéig. Az ausztriai koncert a COVID miatt sajnos meghiúsult, de a közös zenélés egy új fajta energiát és lendületet adott a korábbi triónak. Ezt követően alakult meg a mostani felállásában az INCITE BURST. Az intenzív közös munkát követő pár hónapban már el is kezdték megvalósítani tervüket, miszerint rögzítenek egy 10 saját dalt tartalmazó, bemutatkozó nagylemezt. Mindezt a gyulai No Silence Stúdióban, Simon István 'Simi' produceri munkájának közreműködésével meg is tették és a lemez 2024 április közepén jelent meg hivatalosan. 2023-ban első kilpes daluk a RISE UP, majd később az 1;2;3;4... és a SELF ILLUSION, 2024-ben pedig egy akusztikus elemeket is magában hordozó, amolyan rock ballada, a SAINTED LORE nyert publicitást a közönség felé. A közel 1 órás lemez az INVISIBLE BLAZE címet viseli és hamarosan a korong címadó dalához készült klip is napvilágot lát majd.

A zenekar tagjai: 
Tari Balázs - ének 
Vén Gábor - szólógitár
Kovács István - ritmusgitár
Pozojevich Miklós - basszusgitár
Árva Máté - dobok
invisible_blaze_lp_cover.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5618383777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum