RockStation

Megtelt : Volbeat – Live Sold Out, dupla DVD

2008. október 24. - sunthatneversets

A cím lassan hűen tükrözi az általunk szerkesztett blognak a dán Volbeat-hez fűződő viszonyát, ami azt illeti a címke-felhőben szép nagy betűkkel van írva a nevük, ezzel pedig sok mindent elmondtam. Aki már unja őket azoknak ígérjük, idén már nem sok szó esik róluk.

Ez a dvd már hónapokkal ezelőtt megjelent, ezért értelemszerűen az idén szeptemberben napvilágot látott Guitar Gangsters & Cadillac Blood című új albumról (lemezkritikánkat itt olvashatod: Elvis néha eljön : Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood) egyetlen dalt sem tartalmaz. Ellenben itt van ezen a 18 számos koncertfelvételen az első két album színe-java. A 2007-ben készített anyag abból a szempontból mindenképpen sajátságos, hogy a dalok nem egy helyszínen lettek felvéve, de még csak nem is egy kaliberű helyszíneken. Van itt tömött klubkoncert felvétel, aztán utána már a Summerbreeze Fesztiválon összegyűlt tömegnek játszik a banda fényes nappal.



Azt mondom azonban, hogy a kontraszt nem ennyire éles. Ezek a dalok szinte bármilyen napszakban működnek, idézzék meg akár Elvist vagy a jó öreg Jonny Cash-t mondjuk a Sad Man's Tongue-ban. Közhely de igaz: igen jó ez lemezen is, de a koncertet elnézve mégis élőben a tuti a Volbeat. Ebben persze óriási szerepe van a Michael Poulsen énekes-gitárosnak. Azt gondolom a többiek bármennyire is jó zenészek, ha neki nem lenne meg az a karizma és hang, amivel rendelkezik fele ekkora potenciál sem lenne a bandában.

Ez a pattogós rockabilly-metál ötvözetet kimondottan koncertre született, meg is lehet vele őrjíteni a jónépet, legyen szó a The Human Instrument vagy A Moment Forever döngöléséről vagy éppen a Radio Girl vagy a Danny And Lucy gengszter metáljáról. A kép és a hang tökéletes, nyílván az utóbbin kozmetikáztak egy kicsit, de a karcot benne hagyták az egészben. 

Több fölösleges szót a koncert nem is igazán kíván, ellenben az igazi rajongóknak van itt még pár csemege kezdve a dvd kiadásig rögzített videoklipekkel, fotógalériával illetve egy sztorizgatós turnéfilmmel és jó pár vicces jelenettel, ami jól mutatja, hogy a viszonylag nagy sikerek ellenére ezek a srácok még két lábbal állnak a földön.   


Mivel idén sem a Novarock-ra, sem a Sziget Fesztiválra nem volt időm meg legfőképpen pénzem ezért mindkét koncertjükről lemaradtam. Viszont jövő év február havának hatodik napján újból tiszteletüket teszik nálunk a Diesel-ben, ezért ennek a dvd-nek a megtekintése után szinte vétek lenne újból lemaradni róluk. Nem is fogok!    

DISC 1

TRACKLIST:

1. Introduction
2. the Human Instrument
3. Danny and Lucy
4. Caroline #1
5. Radio Girl
6. Mr & Mrs Ness
7. Sad Man`s Tongue
8. A Moment Forever
9. Rebel Monster
10. Soulweeper 2
11. Devil and the blue cats song
12. Caroline Leaving
13. Soulweeper
14. Pool Of Booze
15. Something Else
16. Always With You
17. Intro/Encore
18. I Only Wanna Be With You
19. River Queen
20. The Gardens Tale
21. Outroduction

VIDEO CLIPS

I Only Wanna Be With You
The Gardens Tale
Soulweeper
Radio Girl
Sad Mans Tongue

PICTURE GALLERY
 

DISC 2

DOCUMENTARY

1. Introduction
2. Who is Volbeat?
3. Music favorites and influence
4. Songwriting
5. Famous in Denmark
6. On Tour
7. The Crew
8. The band and the crew
9. Back to the 50`s
10. Favorite Volbeat songs
11. The life before Volbeat
12. Business people
13. True Volbeat fans
14. Dreams come true
15. After the tour
16. Back to Denmark
17. Grand finale at Store Vega
18. Outroduction      
 

 Ízelítő a DVD-ből: Sad Man's Tongue (Live All Over Europe)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr55729189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum