RockStation

RockNuggets Vol160. / Dream Vehicle - Polyphrenia (2024)

Lehet otthon is egy remek anyagot összehegeszteni

2024. április 22. - KoaX

a1445844643_10.jpg

Annyira sok jó zenekar van, akiket minden bizonnyal soha nem fogok látni az életben. Rengeteg argentin, amerikai banda van, akik eszméletlen jó zenét csinálnak, de esély sincs arra, hogy hozzánk elérjenek. vagy a másik ok, hogy egy one man show-ról beszélünk. Ebbe a sorba állt most nálam a Dream Vehicle is, ami egy bizonyos Brandon műve, aki Illinois-ból származik. 

A Polyphrenia EP az illető első, bemutatkozó anyaga, ami olyan, mintha ezer éve zenélne. Teljesen jól szól a lemez, nincsenek úgymond gyerekbetegségei és kicsivel több, mint húsz percig segít kiszakadni a hétköznapokból. Én a legjobban úgy tudnám leírni, mintha kevernénk a Yawning Man-t némi klasszikusabb rock n roll-al. Imádom a delay-es lebegős gitártémáit, amik alá különböző hanghatások vannak bevágva. Hallhatjuk ahogy pattog a tűz miközben elkezdődnek a babonázó témák, vagy éppenséggel madárcsicsergést. De ezek sincsenek túl tolva, nincsenek a képünkbe nyomva, hanem finoman vannak tálalva. A színes borítóra az ember pedig egyből felkapja a fejét, engem is ez ragadott meg és tett kíváncsivá. Mindenkinek ajánlani tudom, hiszen a zene rajongókat elvarázsolja egy kis időre, a zenészek pedig sokat tanulhatnak belőle, hogy lehet otthon egy remek anyagot összehegeszteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3918383813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum