RockStation

Subscribe – Megjelent a Contradictions

2010. január 27. - sunthatneversets

A modern rockban utazó  zenekar 2003 őszén kezdte el első nagy lemezének felvételét, amely az Edge Records gondozásába került boltokba, 2004. december elején.

2005-ben az itthoni fesztivál és klub koncertek mellett egy európai klub turnén is jártak, az amerikai Pro-Pain társaságában. Ezzel egy időben a Benelux államokban és Németországban is megjelent az első nagylemezük.

2006-ban ünnepelték hetedik születésnapjukat Budapesten a Kultiplexben, ahol több mint 700 ember volt rájuk kíváncsi, ki is kellett tenni a „megtelt” táblát, ezek után pedig ez lett a tendencia az összes budapesti koncerten, majd – ahogyan ez a mostani kiadvány DVD-jén is látható -, azóta már a Petőfi Csarnokban is megállták a helyüket.

Olyan bandák társaságában léptek fel, mint az Egyesült Államok-beli Deftones, a matek-metal istenség Meshuggah, a Katatonia, a Pain vagy a finn Nightwish és Clawfinger.

Önálló klub és fesztivál turnék és mindenhol teltházas koncertek várták őket, s az is előfordult, hogy a koncertjüket a román nemzeti TV élőben közvetítette.

A csapat legutóbbi lemeze pedig elnyerte az év hazai modern rock albumért járó díjat az egyik legrangosabb hazai díjátadón, azaz Fonogram - Magyar Zenei Díj tulajdonosai lettek s élő adásban léphettek fel a rendezvényen. Szintén ezért az albumért a hazai internetes rock/metal sajtó a legjobb hangzás díjával is kitüntette őket. Az igényes és változatos, a megjelenés óta megunhatatlan Sanity Has Left The Building után ez volt az új nagylemez, amely a Stuck Progress To Moon címet viselte.

A nemzetközi sajtóban megjelent kritikákban rendre kiemelik a csapat fő vonzerejének tekinthető intenzív színpadi előadásmódjukat, valamint azt, hogy kiváló érzékkel vegyítik a különböző stílusokat alapvetően modern metal zenéjükkel.

Az újságírók lelkesen fogadják, hogy többek között jazz, magyar népzenei, funky, reggae elemek keverednek a keményebb metal/hc témákkal. 2009 decemberében pedig napvilágot látott a csapat legújabb kiadványa, Contradictions címmel, CD tokos és DVD tokos formátumban. A hanganyagon 2 vadiúj Subi dalt és az Edda Kölyköd voltam című dalának feldolgozását találjátok. A DVD gerincét a 10 éves szülinap kapcsán rendezett hacacáré videofelvétele képezi, a bordákat pedig a 6 taggal forgatott mélyinterjúk alkotják, kiegészítve 10 évvel ezelőtti suhanc anyagokkal, titkos backstage jelenetekkel és különböző zenészek, koncertszervezők, managerek vélekedéseivel a zenekarról.

A 2010-es évet ismét egy 18 állomásos hazai, immáron önálló EP-bemutató turnéval indítja a zenekar.

A korongra a következő  csemegék kerültek:

CD:

COUNTENANCING (MY BABY STOLE MY GRAMOPHONE)
ANXIETY FOUND SHAPE IN CONTRADICTIONS (ACT I. THE FALL MERCIA)
KÖLYKÖD VOLTam
    

DVD:

10 ÉVES SZÜLETÉSNAPI KONCERT A PETŐFI CSARNOKBAN
MÉLYINTERJÚK
IVDEOKLIPEK
BACKSTAGE JELENTEK
ARCHÍV FELVÉTELEK A ZENEKAR TÖRTÉNETÉBŐL   

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr811705654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum