RockStation

Könyök az arcba, láb a hátba! - Subscribe a Zöld Pardonban, 2010.06.08, képes beszámoló

2010. június 10. - sunthatneversets

A Subscribe a hazai rock/metál élet egyik élcsapata mostanság, lendületes színpadi alakításuk és változatos zenéjük (metal, funky, reggae és jazz keveredése) hatására egyre nagyobb sikereket érnek el határon innen és túl is. 2010 június 8.-án Lotz Dániel hallgatta meg őket a budapesti Zöld Pardonban.

Kezdés előtt meglehetősen szellős volt a közönség, csodálkoztam is, hogy csak ennyi embert érdekel az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb metál-zenekarának koncertje. Pár perccel fél kilenc után megjelentek a zenészek, és Csongor Bálint énekes ugrásával kezdetét vette a 80 perces zúzás.

 

Mikrofon- és hajpörgetés, ugrálás, remek hangulat. Ezeken a srácokon látszik, hogy fellépéseik minden pillanatát rendkívüli módon élvezik. Percek alatt teljesen megtelt fiatalokkal a Zöld Pardon nézőtere. A kezdeti technikai nehézségek ellenére (valami nem stimmelt a gitárral, Bálintnak rendszeresen kiesik a fülhallgatója, ezért egy ideig hátul énekelt) a hangosítással nem volt gond, megszokott ZP-színvonal. Miután megoldódott a probléma, következett a nagy közönségkedvenc, a Kiss And Kill Your Boyfriend. Kezdett egyre forrósodni a hangulat, köszönhetően a nem éppen nyugdíjas korú közönségnek és a hőségnek. A következő dal egy új szerzemény volt, ettől függetlenül a hallgatóság nagy része már ismerte.


 

A Subscribe pár év alatt elérte, hogy saját közönségnek zenél az országhatárokon beül mindenhol. Az első lemez egyik legjobb dala, az Oidipus lassú szakasza alatt egy kört formázva szétnyílik a tömeg, majd a „FUCK YOU!” ordításra elkezdődik az öldöklés. Könyök az arcba, láb a hátba! Hatalmas a hangulat, amikor a közönségnek kell énekelni, mindenki üvölti a sorokat. A Crowd Of The Nobodies következik, mely a személyes kedvencem. Új elem a szintigitár a színpadon, de a szokásos showt hozzák a srácok: Bálint össze-vissza ugrál, pörögnek a raszták, Máté pedig üvölt a mikrofonba. A zenekar Roll and Rock című dalában megjelenik valami kis nyári hangulat, reggae és egy kis táncolás formájában. A felkonferálásból kiderül, hogy a következő dal egy mix lesz. Az instrukció az, hogy ha váltás van, a közönség rakja fel a kezét. Friendship, Highfly, Weight of Oneness és a többi remek szerzemény kap helyet a 12 perces produkcióban. Egy lassú, lírikus dal után bejön a színpadra az állandó vendég énekes lány, így mindenki tudja, hogy mi fog következni. Elénekel egy népdalrészletet, hogy utána leszedje a fejünket a zenekar. A Mechanic All eljátszása után elbúcsúzik a zenekar, de aztán teljesen nyilvánvaló módon a közönség visszatapsolja őket. Ekkor Bálint szétnyitja a tömeget középen, ahol megjelenik a három gitáros, hogy ott adják elő az utolsó dalt, amely az X- Man.Ilyet még nem láttam. Elvileg az lett volna a közönség feladata, hogy körülöttük alakítson ki egy circle pit-et. Elsőre nem sikerült, a tömegben elvesztek a zenekartagok. Másodszorra páran összefogódzkodtunk, így sikerült eljátszaniuk nagyjából az X-Man-t.


 

A fiúk ezt követően visszamásztak a színpadra, hogy onnan búcsúzhassanak el a lelkes közönségtől. A végére csak annyit, hogy aki nem hallgatta még meg a zenekart élőben, mindenképp tegye meg. Óriási élmény.

Réti Zsolt képei a koncertről.

Setlist:

+ BÓNUSZ : Subscribe @ Zöld Pardon videó (készítette: Orbán Péter - zenemajom.hu)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr872071164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matyesz 2010.06.10. 14:41:19

Ott voltam... Zsír volt :D
Mint mindig.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum