RockStation

Top 10 Andy Renfeldt

2010. augusztus 10. - RaczUr

Hogy kicsoda Andy Renfeldt? Egy zeneszerző Los Angelesből, aki hihetetlenül profi módon dolgozza át a pop számokat metál számokká, a metál slágerekből meg pofátlanul kedves kis nótákat kreál, többnyire a disney dalbetétek stílusában, vagy lazulós jazzesen. Bonyolultan hangzik? Akkor csapjunk is a lecsóba!

10- Motörhead- Ace Of Spades
Ez broadway verziós szám, amolyan rendhagyó módon. Minden esetre elég borult egy musical lenne, amiben ilyen egy betétdal.
 
 
 
9- Justin Bieber- Baby 

Ez a kölyök nem sokára hazánkba is ellátogat, és a Bravo-t olvasó (ha egyáltalán létezik még ez az újság) tinilányoktól biztosan nem jut már hely számunkra a koncerten, de vígasztaljon minket ez a videó, ahol a kis srác screamo sztárrá torzul!

 
8- Lady Gaga- Paparazzi

Szintén mostanság teszi tiszteletét nálunk a pop legújabb dívája. Sajnos a zenei aláfestés ennél várhatóan puttóbb lesz. Kár érte, mert a klipben látható bőrszerkóhoz nagyon passzol a thrashes zúzda. Mint egy hetero Rob Halford, csak nőben.

 
7- Metallica- Enter Sandman

A Metallica örök érvényűje olyan köntösben, hogy akár egy liftben is érezhetnénk magunkat a hallgatása közben.

 
6- Slayer- Raining Blood

Itt már a disney verzióról van szó. Az egészet talán az egyik videó komment érzékelteti a legjobban, még pedig szabadfordításban az, hogy „sohasem hallottam még ennyire boldognak azt, hogy Trapped in purgatory /csapdában a purgatóriumban/”.  Jogos!

 
5- Ozzy Osbourne- Crazy Train

Na jó ez alapból is nagyon kellemes kis szám, de így smooth jazzesítve olyan, mintha egy majálison egy profi hakni banda húzná a talpalávalót a pacal, meg a sör mellé.

 
4- Slipknot- Wait And Bleed
 
A Slipknot nagy slágere, olyan kivitelben hogy leginkább az Oroszlánkirály egyik betétdalának is elmehetne. Naggyon cukkí!
 
3- Kiss- Detroit Rock City
 
Csóró Detroit a 70es években a rock fellegvára volt (lásd a szám címet), a 90es évek végén a rapé (lásd Eminem), na de mi lett volna, ha reggae városa lett volna? Gondolom valami ilyesfajta:
 
2- Taylor Swift- You Belong With Me

Amúgy lövésem sincs ki ez a csaj, de ezek után szerelmes lettem belé, a szám dallama meg napokig a fejedben ragad!

 
1-Louis Armstrong- What a Wonderful World

Erre nem lehet mit mondani. Szó benn akad, hang fenn akad, mi pedig keresgéljük a földre pottyant állunkat, és átadjuk magunkat a csodának! Íme amint a vén Louis death metálba nyomja!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr942208883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.08.10. 10:22:34

Alapvetően jó, bár a Slayer mondjuk elég gyenge próbálkozás. A Bieber-gyerek pedig egyértelmű bizonyíték a régi mondásra, miszerint szarból nem lehet ostrort fonni, ha meg mégis, nem lehet vele pattogtatni.
Viszont az Ace Of Spades-en és Armstrong bácsin vinnyogva röhögtem... :-)

.Nitro. 2010.08.10. 11:30:47

Én azért ha már paparazzi akkor maradnék a gaga/meshuggah produkciónál :)

www.youtube.com/watch?v=qfOddwK7x3E

Sancez 2010.08.10. 16:00:53

Mettalica helyesen Metallica, amúgy OK.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum