RockStation

Magyar gitáros az amerikai gitársztár Steve Vai kiadójánál

2011. október 24. - sunthatneversets

A hazai zenei életben nem fordul elő gyakran, hogy egy gitáros mindjárt a második albumára egy amerikai kiadótól kapjon szerződést. Most Jónás Tamásnak sikerült ez a bravúr: zenéjére felfigyelt a műfaj egyik legnagyobb képviselőjének, Steve Vai-nak a kiadója, a Favored Nations, és szerződést kínált Tamás második instrumentális progresszív metál gitár-albumának a nemzetközi digitális terjesztésére.

Az album a "Timeless Hour" címet viseli, és olyan neves vendégzenészek működnek közre a lemezen, mint Troy Stetina, Andy James, Mattias IA Eklund a Freak Kitchen-ből, Brett Garsed, Mats Haugen, a norvég Circus Maximus gitárosa, Thorsten Koehne az Eden's Curse-ből, valamint a Sun Caged gitárosa, Marcel Coenen. A Favored Nations kiadó digitális üzletágának honlapja külön oldalt szentelt Jónás Tamásnak.

 

Jónás Tamással kapcsolatos friss hír az is, hogy az elmúlt hetekben szerződést kapott az angol JTC Records-tól, a két évvel ezelőtti bemutatkozó lemeze (Sharp Guitars From A Flat Planet) terjesztésére. A JTC Records-hoz tartozó Jam Track Central, amely a legjobb gitárosok, többek között Guthrie Govan közreműködésével készít gitárvideókat, már le is forgatta Tamással az első videót, amely itt tekinthető meg:

Jónás Tamás Facebook-oldalán meghallgatható 2 teljes szám (Platinum, All Night Pass) az új lemezről.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1003325436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum