RockStation

A Collective Art bemutatja: Beatrice ’78-88

2011. november 21. - sunthatneversets

A hazai rockrajongók régi vágya teljesül most, amikor több mint két évtizednyi várakozás után végre piacra kerül a Nagy Feró nevével fémjelzett Beatrice pályafutásának egyik legnépszerűbb albuma, a Beatrice ’78- 88 című dupla nagylemez. A kultikus anyag korszerűsített hangzással, vizuális extrákkal érkezik, albumidéző speciális felállású klubkoncert december elején lesz.

A rendszerváltás előszeleként is felfogható az a kiadvány, ami a maga idejében az első magánkiadásban megjelent hanganyagok közé sorol a hazai szaksajtó. Az 1987-ben újjáalakult Beatrice a Ring kiadó segítségével adta ki bemutatkozó lemezét bakeliten és kazettán, ami a rendszerváltás utáni években gyakorlatilag teljesen eltűnt a piacról. Húsz év után, a Collective Art kiadó gondozásában most, már az albumot megillető formában, digitálisan renoválva, dalszövegekkel, fotókkal, dupla CD-n beszerezhető.

 

A kiadvány első korongja az 1978-ban megírt, és az akkori teljhatalmú hanglemezgyár által betiltott album teljes zenei hanganyagát tartalmazza olyan nagy klasszikusokkal, mint a Nagyvárosi farkas, Jerikó, vagy éppen az Angyalföld, vagy a Nem kell.

A második lemezen olyan, a rendszerváltás küszöbén álló Magyarország hangulatát tükröző dalok hallhatók, mint a Kétezredik év felé, az Operettország, a József Attilának ajánlott Születésnapodra, vagy a szovjet hadsereg kivonulására célozgató Azok a boldog, szép napok.

Hogyan emlékszik vissza erre az időszakra a „Nemzet Csótánya”?
- „Mennyi minden rossz jut az eszembe abból az időből! Akkor most mi legyen? Panaszáradat, vagy dicsőséges bevonulás a rocktörténelembe? Valószínűleg egyik sem …”

Akit érdekel a teljes válasz, az látogasson el 2011 12. 07.-én a városligeti PeCsa Caféba, ahol a Beatrice  az egykori gitáros zeneszerzővel, Lugosi Lászlóval kiegészülve idézi fel a legendás albumot, a koncert előtt dedikálással, és beszélgetéssel Nagy Feróval a lemezről, és az akkori időkről.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr813399695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum