RockStation

SCHC robbanás – Új Social Free Face és Liberal Youth lemezek születtek

2012. január 05. - sunthatneversets

Több mint húsz évvel ezelőtt pár középiskolás srác ugyanazt tette, amit sokan előttük, és utánuk...zenekart alakítottak. Ez volt a magja annak a különleges zenei jelenségnek, amit ma Savaria Colonia Hardcore néven ismerünk országszerte.

Ezek a srácok, nem olyan zenét játszanak, amit zenei lapok, tévék vagy akár a nagyobb internetes zenei fórumok előszeretettel támogatnának. Nincs is szükségük a mainstream média támogatására, soha nem akartak "befutni", csak játszották, ami jött belőlük, akár ezer embernek is, és ha úgy hozta a sors annak a tíznek.


Az tavalyi év elég termékenyre sikerült, hiszen a "megfertőzött" fiatalok által alapított bandák mellett, a két még aktív, veterán zenekar is új anyaggal jelentkezett. Előbb a Liberal Youth Mindenki nézi, senki sem látja albuma látott napvilágot, majd a Social Free Face Harccal a világnak lemeze. Mindkét banda sok éve volt adós új hanganyaggal, úgyhogy imáink úgy tűnik meghallgatásra kerültek.

A Liberal Youth szélsebesen rohan át a 9 számon, amihez nekik alig negyed óra kell. A szövegek témaválasztása és a nyers, durva hangzás közelebb áll a punkhoz, mint a hardcore-hoz, már ha elfogadjuk, hogy ez két külön stílus.

A Mindenki Nézi, Senki Sem Látja album Győrben készült egy nap alatt Toto (Gyalázat, Freedom Is Lie) segítségével DIY módra. Egy szám erejéig pedig a bevezetőben megemlített zenekar, a KHV (Keleten a helyzet változatlan) is visszatér egy átdolgozás formájában, egy Petőfi Sándor versnek adva zenei hátteret. Az anyag (booklettel együtt) ingyenesen letölthető a concertphotos.hu oldaláról.

Aki ismeri a Social Free Face-t az tudja, hogy karcos témákra számíthat, igazi "szósölös" szövegekkel, beoltva egy kis klasszikus New York Hardcore-ral. A Harccal A Világnak hallgatása közben nyugodtan kijelenthetjük a Social Free Face nem csinált semmi újat, nem akar divatosan metalos lenni, nem ködös metaforákban mondja el véleményét a világról, megkapjuk az arcunkba, úgy ahogy azt csak a SFF tudja. Aki a szokásos színpadmászós együtténeklős SCHC "himnuszt" keresi, az ezúttal sem fog csalódni, a Bizalom, és a Colonia után megkapja ezt is a Jönnek a srácok című dalban. A lemez munkálataiban Csigi (Beat-Dis) segítette a zenekart. A Harccal a világnak szintén letölthető a concertphotos.hu-ról.

A két banda két lemezbemutatót fog tartani a közeljövőben. Január 7-én Budapesten, a DürerKertben lépnek fel a 9. Stagediving Fesztivál keretein belül. Az apokalipszis előtt érdemes legalább egyszer megnézni őket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr963520839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum