RockStation

Varázsló, meg a cilinderje: Slash - Apocalyptic Love (2012)

2012. július 09. - sebiszabi

slashapocalyptic.jpgSlash az a jelenség, akit mindenki ismer, nem kell hozzá még rockzenét szerető embernek sem lenni. Fekete cilinder alatt nagy göndör haj és persze a hanyagul a szájba dobott dekk. Ennyit mindenki el tud mondani. Viszont ennyitől nyílván nem tartunk zseninek senkit, de Slash az. Minden tekintetben: virtuóz gitárművész, és remek dalszövegíró. Május 22-én jelent meg legújabb szólóalbuma, Apocalyptic Love címmel. 

 

A Slash's Snakepit és a Velvet Revolver projektek után kezdte el saját szólókarrierjét és a legjobb döntés volt, amit hozhatott. Első szóló lemezéről megtartotta maga mellett Myles Kennedy-t énekes poszton. Mellette a korábban The Conspirators néven futó alakulat dolgozik Slash keze alá. Az eredmény egy ízig-vérig hard/blues rock album, amolyan kilencvenes évek eleje hangulatban. Semmi sallang, semmi túlzás csak laza zenélés annyival megspékelve, hogy azért szépen minden egyes nótát a Slash gitárszólóira hegyeznek ki.

slash2012.jpgA közel ötven percnyi anyagot tartalmazó korong remek dalok egész sorát vonultatja fel. Nagyon jól lüktet az egész album, főleg az első felében. Ez annak köszönhető leginkább, hogy jól váltogatják egymást a lazább, lassabb dalok valamint a zúzósabb, gyorsabb témák. Kicsit talán furcsa, hogy egy zenész negyvenes évei derekán találja meg az igazi hangját, de itt valami ilyesmiről lehet szó. Az első hat-hét nótába nem tudok belekötni. Nem is igazán ez volt a cél, de mégiscsak nézzük kritikusan az dolgokat. Először talán a Anastacia és a Not For Me környékén érezni némi gyengülés a többi szerzeményhez képest, de nem vészes ez sem. Még az album megjelenése előtt a You're a Lie klippel promóztak.

Valóban az egyik legjobb szerzemény, de számos ehhez hasonló dal van még ezen kívül is a tracklisten. A címadó Apocalyptic Love, a No More Heroes, a We Will Roam mindegyike dallamos, rádióbarát tétel. Azt nem mondhatni, hogy zeneileg minden elemében egy 2012-es évnek megfelelő modern kiadvánnyal rukkolt elő Slash, de ezt bánja a franc. Amit csinál - még ha az a kilencvenes évek elejei hangulatot idézi fel számunkra - az szuper és ami talán még fontosabb, hogy őszinte. Nincsenek izzadságszagú félmegoldások, minden nóta teljesen rendben van.

És bár a külföldi médiák inkább közepesnek értékelték az albumot, szerintem annál mindenképpen jobb. Könnyed, laza kikapcsolódás a lemez hallgatása, ideális választás nyári nyaraláshoz az autóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr144636534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum