RockStation

Romokban a Slayer?

2013. február 21. - sunthatneversets

0slayer3.jpg

Június 26-án a Hegyalja Fesztiválon lép fel a Slayer, viszont azt még továbbra sem tudható, hogy mikor térhet vissza a zenekarba Jeff Hanneman gitáros. Mivel a zenekar az ausztrál Soundwave Fesztiválon elkezdi a 2013-as turnét, így újból dönteni kellett, és a Slayerbe az elmúlt két évben magát már jól bedolgozó Exodus-főnök Gary Holt fog ismét a zenekarral tartani. Kerry King Holt ismételt csatasorba állításával kapcsolatban elmondta, hogy előre egyeztettek a gitárossal, mert azt szeretné, hogy a Slayer felállása Jeff Hanneman visszatéréséig is állandóságot képviseljen. Ez az állandóság azonban korántsem betonbiztos, ugyanis Dave Lombardo dobos egy órája Facebook oldalán egy a rajongók sokkolásra kiválóan alkalmas hírt tett közzé, miszerint mind a zenekaron belüli, mind a menedzsment vonatkozásában támadt üzleti nézeteltérések miatt a dobos biztosan nem lesz ott a banda február végén esedékes ausztráliai koncertjein a Soundwave fesztiválokon. (Fotó: Réti Zsolt)

Lombardo szerint a Slayer tavalyi turnéjövedelmének mintegy 90 százalékának megfelelő összeget költségekként írták le, így a banda 4 tagja számára mindösszesen 10 % maradt. Bár könyvvizsgálókat kértek meg, hogy betekintést nyerjenek a könyvelési adatokba, azokat nem tárták eléjük. A dobos szerint egy kisebb előlegtől eltekintve 2012-ben semmilyen juttatást nem kapott a koncertekért. Ha mindez nem volna elég a menedzsment egy hosszútávú szerződés aláírása után tudta volna garantálni a kifizetéseket, de hogy azokból milyen jutalékokat vonnak nem volt tisztázott, ráadásul megtiltották volna Lombardonak, hogy interjúkat adjon. A dobos zenekari társaival is leült a kialakult helyzetet tisztázni és egy új üzleti modellről beszélni, de Kerry King egyértelművé tette, hogy nem fog a dolgokon változtatni és közölte, ha ez nem tetszik keres egy másik dobost a zenekarba. Ezt követően zenekari próba helyett már csak egy egy emailt érkezett a zenekar ügyvédeitől, akik közölték Lombardoval, hogy helyettest állítanak a posztjára az ausztrál turnén.

Emellett szinte sokadlagos, hogy Kerry King egy interjúban nemrég azt mondta, hogy Ausztráliában a turné szabadnapjain a kész zenékhez megpróbál szövegeket is írni. Az eddig megszületett témákról azt mondta, hogy a zene szerinte nagyon slayeres, de hát mi más lenne, ugye.

Update: Az Soundwave-n az Anthrax-et most amúgy is kisegítő Jon Dette lesz a Slayer dobosa is egyben a Fesztiválokon. Unatkozni nem fog az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr15095407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum