RockStation

Bemutatkozik a Nepride zenekar

2014. augusztus 18. - sunthatneversets

Nepride.png

A zenekar őstörténete 1996-ig nyúlik vissza, ahol 3 metál fan srác mindenféle zenei képzettség nélkül kitalálta, hogy zenélni fog. Kezdetekben mindig valamelyik szülői garázsban volt a próba és ezzel párhuzamosan jártak a srácok zeneiskolába is. Az elsõ koncert a pomázi Művelõdési házban volt 1996 szeptemberében. Ebben az időben elég furcsán fogadták a rock zene öregei a Sepultura hangzást, de a hasonló beállítottságú lázadó fiatalok örömmel érkeztek a közeli településekről a megújult Rock Bábelre.

Készült demo anyag is "Népirtás" címmel, de a thrash metal a 2000-es évek elején kihaló félben volt és már a Korn hangzása hódított. Az ős Nepride itt "C" vágányra került. Évekig sokan, sokféle zenekarban játszottak, az új és jelenlegi felállás 2 éve működik, de már teljesen új hangzással és stílusban, igazodva a mai kor underground zenei igényeihez. Tavaly készült egy bemutatkozó videoklip a Curse c. számmal és a zenekar volt a 1LikeRock műsorban is. Mindkettő megtekinthető a zenekar Youtube csatornáján (nepridemusic), ill. koncertfelvételek is akadnak ott. Fellépések főleg a budapesti klubokban vannak, de szívesen játszanak a srácok bárhol, ahol hálás közönséggel jutalmazzák meg őket. A zenekar tagjai Tóth Balázs ének, Nagy Viktor gitár/sampler, Korpusz Ádám gitár/vokál, Maros Tibor basszusgitár/vokál és Vágó Tamás dob.

A bemutatkozó videoklipje alább látható:

web: www.nepride.hu
youtube: https://www.youtube.com/user/Nepridemusic
e-mail: nepride.music@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/nepride.music

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr436612665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum