RockStation

Nick Cave és a metal - Ötletes feldolgozás a Veriluntól

2015. augusztus 21. - sandroo

verilun_where_the_wild_roses_grow.jpg
A black/death vonalon mozgó vasvári Verilun 2013 végén jelentette meg első Home For The Dead című lemezét. Most viszont léptek egy merészet és egy nem mindennapi dologgal rukkoltak elő. Készítettek egy remek feldolgozás nótát és hozzá egy videót. A hajtás után megnézhetitek, hogy pontosan miről is van szó, ráadásul a banda basszusgitáros/énekese Varga Gyuri megoszt velünk néhány infót a forgatásról és a banda körüli aktualitásokról.


A bevezetőben említett feldolgozás nóta nem más mint, Nick Cave talán legnagyobb slágere a Where The Wild Roses Grow című hibátlan szerzemény. Joggal merülhet fel bennetek ezen sorok olvasása közben, hogy miként fér össze Nick Cave és a metál. Erre a kérdésre a Verilun új nótája és Varga Gyuri adja meg a választ. 


A feldolgozásról:

Gyuri: "Tavaly egy gitáros cserén esett át a zenekar (Varga Krisztián távozott, Nagy Gábor érkezett helyette), és arra gondoltunk, hogy abból a célból, hogy egy kicsit összerázódjunk, összeszokjunk nem állunk neki új számoknak, hanem készítünk inkább egy feldolgozás lemezt. Elsősorban olyan dalokat próbáltunk meg kiválasztani, amiknek nincs túl sok közük a metálhoz, más műfajban keletkeztek, és úgy gondoltuk, hogy ha ezeket átültetjük a saját stílusunkba, akkor abból egy elég érdekes dolog születhet. Az egyik szám volt ezek közül a Where The Wild Roses Grow a Nick Cave And The Bad Seeds-től, ami nekem egy régi kedvencem, a szövege, a sztorija is simán elmegy egy metál nótában, ráadásul ezen a feldolgozáson már 2010-ben a Verilun egyik legelső felállásával elkezdtünk dolgozni, úgyhogy elég konkrét elképzelések voltak arról, hogy milyen is legyen. Aztán annyiban változtak a dolgok, hogy úgy döntöttünk, hogy ahelyett, hogy megcsinálnánk még pár számot, és kiadnánk ezt a tervezett feldolgozás lemezt, inkább egy videóba öljük az energiát és a pénzt arra számítva, hogy promóciós szempontból talán ezt többet hozhat a konyhára. Amúgy egy kicsit tartunk is ettől a számtól, mivel főleg a női ének bevonása miatt ez eléggé különbözik az eddig megjelent anyagainktól, de majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Annyi biztos, hogy koncerteken nem tervezzük ezt játszani, és nem is veszünk be a zenekarba egy nő énekest, hogy hasonló számokat készítsünk a jövőben. "


A klipforgatásról, videóról:

Gyuri: " Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy körülbelül 30%-a valósult meg annak, amit eredetileg terveztünk a videóval kapcsolatban. Sokkal szélsőségesebb, giccsesebb képvilágot szerettünk volna megvalósítani korhatáros jelenetekkel a művészi megközelítést mindenképpen szem előtt tartva. Különböző okokból rengeteg kompromisszumot kellett kötnünk, de a végeredményt elfogadhatónak tartjuk. Egy-két érdekességet meg tudok említeni a forgatással kapcsolatban: az egyik forgatás helyszíne egy elmegyógyintézet volt, de természetesen az intézet vezetőségének kifejezett kérésére sem az épület sem pedig a benne lakók nem látszódnak, valamint a különböző jelenetekhez használt vér igazi embervér, mert valamiért ezt volt a legkönnyebb beszerezni. "

ver2.jpg

A jövőről, tervekről:

Gyuri: " Mivel elég komolyan kivettük a részünket a videó készítéséből, és az utóbbi hónapokban csak ezzel foglalkoztunk, most jött el az idő, hogy nekiálljunk az új Verilun nóták megírásának. Ötletek már vannak mind a koncepciót mind pedig a konkrét témákat tekintve. Lesznek változások a Home For The Dead lemezhez képest, ha nem is gyökeresek, de szerintem jelentősek. Én azt szeretném ha sikerülne egy még dallamközpontúbb ugyanakkor még keményebb anyagot összehoznunk. "

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr977721788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jokó 2015.08.22. 11:10:45

A szám jó a csaj bántóan hamis.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum