RockStation

Lehet, hogy az utolsó Rammstein lemez készül?

2017. szeptember 16. - sunthatneversets

0186_eredmeny.jpg

Már vagy két éve készül a Rammstein új lemeze és ha azt vesszük, hogy a zenekar legutóbb 2009-ben Liebe Ist Für Alle Da címmel jelentkezett új albummal, akkor már több, mint indokolt egy új lemez a piromániás germánoktól. Ami, mint tudjuk náluk mindig nagyon nehezen készül el. Ezt Richard Z. Kruspe gitáros újfent megerősítette a Resurrection Fest stábjának még egy nyáron készített interjúban. /Fotó: Réti Zsolt/

Ahogy elmondta eleve szkeptikusan állt a a dolgokhoz, mert ez egy nagyon fájdalmas folyamat a Rammsteinnél, legutóbb majdnem fel is oszlottak a lemezkészítés közben, de valahogy sikerült megoldani hogy öt-hat dalt összerakjanak, ráadásul egy fajta visszatérés ez a Rammstein világának kezdeteihez. Azóta van még huszonnyolc dalötlet, ami ugyan nem komplett dal, de kiindulási pontnak tökéletes.

"Valamiért most minden nagyon természetesen és szórakoztatóan ment ... megint nagyon érzelmesen, szenvedélyesen közelítjük állunk hozzá dalszerzéshez, ez ezelőtt nem így ment. Most megint mindenki nagyra értékeli a másikat, és majdnem olyan ez, mintha bezárult volna a kör, mintha megint elölröl kezdenénk. Mintha átvészeltünk volna minden problémát, ami abból adódik, hogy huszonkét éven át ugyanazzal a felállással zenélsz, mert ez azért elég bonyolult. Egyébként úgy érzem, ez lesz az utolsó albumunk. Ez csak egy érzés, aztán lehet, hogy nem így lesz, de jelenleg így látom. Amikor hallgatom a készülő dalokat nagyon komoly potenciált érzek benne, és nagyon elégedett is vagyok azzal, ahol jelenleg tartunk. Szóval alig várom, hogy talán jövőre megkezdjük a felvételeket.” 

A gitáros elmondta még, hogy biztosan új produceri csapattal dolgoznak majd, hiszen a legutóbbi hat nagylemezt Jacob Hellnerrel csináltak és most úgy érezték, hogy itt az idő váltani. Jelenleg új producerjelöltekkel találkoznak, és megpróbálják megtalálni a lehetséges legjobb csapatot. A teljes interjú alább meg is nézhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr712868434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum