RockStation

Napi felmérés: az emberek 73%-át nem zavarja, ha kameráznak a koncerten

2017. november 30. - theshattered

0queen2017_09_eredmeny.jpgIsmerős érzés, ugye? Nem látni a koncerten, mert mindenki a telefonjával, vagy rosszabb esetben tablettel megpróbálja megörökíteni a buli különböző pillanatait, ne adj isten az egészet. Ez főleg a grandiózus nyitásoknál idegesítő, de természetesen ez ki-ki kedvenc számánál is lazán előfordulhat. Viszont biztosan zavar ez mindenkit? Vagy tényleg csak egy páran vagyunk ilyen hangosak, a többieket nem érdekli az, hogy épp nem látnak? A Skiddle nevű brit jegyértékesítő vállalat nézett ennek utána.

A 2001-ben alapított cég felmérései szerint, melyben 1200 embert kérdeztek meg a 16-30 év közötti korosztályból, a koncertlátogatók 73%-át nem zavarja, ha éppen a telefonjukkal megörökítik a színpadi eseményeket. Ennek a 73%-nak körülbelül a fele ráadásul maga is szereti felvenni az emlékeket, negyedük pedig egyenesen meg is szokta osztani ezeket valamelyik közösségi oldalon.

És mi a helyzet a maradék 27%-al? Ők természetesen nincsenek oda ezekért a megoldásokért, egyenesen zavarja őket a telefonos matatás, szerintük rontja az összélményt. Ennek a "pártnak" a 8%-a szerint a fényképezés egyenesen tiszteletlen az előadóval szemben.

Persze a legjobb lenne az arany középút (nem akarok vizet prédikálni, én is szoktam egy-két képet lőni), legyen egy-két fénykép, hogy ott voltál, de semmiképp nem éri meg az egészet a képernyőn keresztül nézni, át kell magunkat adni az élménynek - mert különben minek is vagyunk ott, nemde?

A 25 idegesítő koncertlátogatóról írt cikkünket ITT találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8713405935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum