RockStation

Gyűlöletbeszéd vádja miatt törölte a Youtube a King 810 egyik klipjét

2018. január 16. - theshattered

king_810.jpgA Youtube nagy energiát fektet arra, hogy törölje a felületeiről az uszító jellegű tartalmakat, vagy legalább megfossza azt a videót az esetleges bevételektől. Ennek a hullámnak esett áldozatul az egyébként sem balhémentes King 810 egyik klipje is, a Killem All, még a 2014-es nagylemezükről, a Memoirs Of A Murdererről, melyet a Slipknot előtt nálunk is bemutattak. Erről, mármint a törlésről a King 810 énekes, David Gunn is megformálta a véleményét, ez lentebb olvasható. A videó pedig a Vimeon továbbra is megnézhető.

"Erre kellett belépnem a Youtubera ma reggel. A Youtube elvileg ösztönzi a szólásszabadságot, de önkényesen letörölnek olyan tartalmakat, melyeket "gyűlöletbeszédnek" nyilvánítanak. Ez egy zenei és művészi kifejezés. A dal és a videó egy társadalmi kommentár. A Youtube nem létezne, mint vállalat, ha mindent törölnének, amit valaki "gyűlöletbeszédnek" nyilvánítana.

Mi, az emberek tettük ilyen hatalmassá ezt a vállalatot. Megértem, hogy ez egy bevételre épülő vállalat irányelvekkel és betartandó pontokkal, de egy kicsit veszélyes, amikor ilyen óriások, mint a Youtube és a Google cenzúrázza az információkat és művészetet és csak olyan csilli-villi dolgokat nézhetünk, melyek megegyeznek az ő elveikkel. Főleg, amikor napról-napra rajtuk múlik minden. Ezt minden embernek figyelembe kellene vennie és odafigyelnie rá."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1613579355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum