RockStation

100%-ig ÉLŐBEN – No Playback Festival 2023.04.28-29.

2023. január 27. - magnetic star

posternoplaybackfestival.jpg

Németországban hosszú időre nyúlik vissza az 1980-as évekbeli metal – értsd ezen elsősorban klasszikus heavy metalt, másodsorban annak agresszívebb leágazásait – hagyományainak ápolása, életben tartása. E vállalás tette naggyá a lassan két évtizede futó Keep It True fesztivált (a legnyilvánvalóbb név) vagy Headbanger’s Open Airt (aka „a világ legnagyobb kerti partija” 1998 óta), és némi extra színezettel kiegészítve bár, de ez jellemezte a Wacken Open Airt is a kezdeti időben, azaz a 90-es években.

Hasonló szellemiséget képvisel az április 28-29. között Remchingenben (Baden-Württemberg tartomány) megrendezésre kerülő No Playback Festival is. A helyi kultúrközpontban igazi közvetlen, rajongóbarát légkörre és lebonyolításra lehet számítani: nem lesznek kiemelt állóhelyek, felejtős a VIP terület, és a színpadot sem fogja elválasztani kordon a küzdőtértől. Playbacknél, előre rögzített ének-vagy hangszersávoknál pedig alighanem tényleg csak Auto-Tune ciripelésből lesz kevesebb…

Mondanunk sem kell, az összeállításon is maximálisan látszik az igyekezet, hogy a hívek kedvében járjanak a szervezők. A Manowar-féle Kings of Metal album megjelenésének 35. évfordulója alkalmából a banda volt gitárosa, Ross The Boss és jelenlegi csapata eleveníti fel a régi himnuszokat. A Brit Heavy Metal Új Hullámának büszkesége, a Raven az idén kereken negyven (!) esztendős All for One-ra épülő szettel érkezik. Szintén retro műsort tol a Vicious Rumors, mégpedig The Atlantic Years elnevezéssel, vagyis a cím nélküli harmadik lemez és a Welcome to the Ball megszállottjainak örömére. Utolsó köreit futja ugyan, de emelt fővel búcsúzik a teuton thrasher Contradiction és Holy Moses. Ha meg már ez utóbbi szóba került, a mostani frontcsajos alakulatok is képviseltetik magukat: jön a lengyel Crystal Viper és a New York-i Sanhedrin.

A teljes fellépőgárda, jegyek, valamint egyéb fontos tudnivalók ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8418034864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum