RockStation

Audiovizuális tapasozás – Rock Imperium Festival 2023.06.23-25.

2023. január 30. - magnetic star

rock_imperium_2023.jpg

Ma már Spanyolország is szépen felrajzolható a rock / metal térképre. Fesztiválok szempontjából mindenképpen. Ráadásul – egyrészt az ország éghajlati adottságai, másrészt e rendezvények helyszínei okán – egy-egy ilyen több napos mulatság simán összeköthető a hagyományos értelemben vett nyaralással, amelybe éppúgy beleférhet egy kis városnézés, mint a tengerparti lazulás.

Igaz mindez a Földközi-tenger partján elhelyezkedő Cartagenában tartott Rock Imperiumra is. Az általános Covid-pánik elülte után tavaly már igencsak figyelemfelkeltő programot tapastottak össze (hogy stílszerű legyek – bocs a szójátékért), amelyben a stadion-vagy arénabulik bejáratott nevei és a metal extrém irányzatainak jól ismert képviselői remekül megfértek egymással. A folytatás ugyanebben a szellemben esedékes idén júniusban, de a kettő helyett már három napban, még csábítóbb felhozatallal.

Nos, ha az ember pont Hispániát választja a nyárra, és a vakációját úgy óhajtja fesztiválozással egybekötni, hogy okvetlenül látni szeretné az út végén járó KISS-t, a Deep Purple-t, a Europe-ot vagy a Skid Rowt, akkor más nem is jöhet szóba, mint a Rock Imperium. Dallamos rock vonalon a fentiek mellett olyan csemegéket kínál az esemény, mint Chez Kane, a The Winery Dogs, a The Night Flight Orchestra, a Nestor és a H.E.A.T. Hagyományos heavy metal vonalon ott lesz a Helloween, a Blind Guardian, a Stratovarius, illetve a nagy NWOBHM túlélő Angel Witch és Tygers Of Pan Tang. A „túlvégről” a Rotting Christ, a Suffocation, a Misery Index és az Aborted érkezik. Az „egyéb” kategóriában pedig a Lordi, a Soen és az Evergrey indul. Persze a felsorolás messze nem teljes.

Jegyek és minden lényeges tudnivaló (többek között – különösen fontos! – szálláshelyekről és tömegközlekedésről), illetve aktualitás ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9818034886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum