RockStation

Női vokálokkal gazdagított dallamos punkrock / hardcore - Megjelent a This Calling új nagylemeze

2024. április 08. - rockstation

thiscalling2024.jpgMegérkezett a dallamos punkrock / hardcore-ban utazó budapesti This Calling második - 9 saját dalt, illetve egy két tételes feldolgozás medley-t tartalmazó - nagylemeze. A hagyományos "párakkordos" alapok, szélvész tempók néhol akár a '80-as évekig is visszarepíthetnék a hallgatót, azonban Bödecs András (The Idoru) énekhangja, és a háttérvokálokért felelős hölgyek (Pettenkoffer Zsófi, Szabó Léna, Vida Írisz Minami) egészen új árnyalatot adnak a zenekar megszólalásához. A fiatalos energiákat pedig a csapat ritmusszekciója - Szirota Márió (Prosectura, The Idoru, ex-Alvin és a Mókusok), és Pap Attila (dzsúdló) - hozza. Ahogy mondani szokás, a második lemezen a kemény részek még keményebbek, a dallamos részek még dallamosabbak, a megszólalás még sokkal jobban horzsol, mint az előző albumon. Ez utóbbiért egyébként Botlik Mátyás (Grenma, Kies) a felelős. (fotó: Németh Larina)


1. The Dark Knight
2. On The Devil's Side
3. True Love
4. I Am Your Nightmare
5. The Last Dance
6. Kingdom Of The Dead
7. Bullet In My Head
8. The Flag Of Apocalypse
9. Popcorn, Ice Cream And Candy
10. Sailin' On + Signs Of The Times (Bad Brains + Cro-Mags cover)

Fellegi Ádám (gitár) infóbombája az albumról:
A lemez alaposan végig van kalapálva, tempóban nincs kegyelem, azonban dallamosságával és mondanivalójával is eltér a hagyományos HC bandáktól, a ‘spit my rage in your face’, illetve a mostanában divatos ‘mentális egészség’ témaköröket, (identitás)politikai kinyilatkoztatásokat, ‘do better!’ hozzáállást tudatosan elkerülve, inkább csak történeteket mesél a lélek sötét oldaláról, azt is inkább meseszerűen, jókora költői túlzásokkal, amolyan Danzig-stílusban. Az albumon gyakorlatilag nincs üresjárat, csak tempók, összhangzatok, egyből telibe találó refrének. Ez egyébként koncepció volt már a megalakuláskor is. A lemez egyik különlegessége egy 40 éves évforduló ihlette feldolgozás ‘medley’, talán a leghíresebb Bad Brains dal (Sailin' On), az egyik legütősebb Cro-Mags tétellel (Signs Of The Times) egybegyúrva az album végén, persze ezek is egy kicsit a zenekar dallamvilágára alakítva.”

Ádám gondolatai (nem csak) a bónuszokról:
“Rendkívül fontosnak tartom a hagyományaink, gyökereink ápolását, ezért is esett erre a két dalra a választás. Tinédzserként, közel 30 éve a fejünk tetejére állt a világ ezektől, és sok más régisulis bandától. A színtér második otthonunkként szolgált, és olyan dolgokra tanított, amiket az iskolában soha nem hallottunk. Még ha tök más ember is vagyok így 45 évesen, és még ha nem is hallgatok minden nap ilyen zenét, időről-időre szükségesnek tartom, hogy fejet hajtsak az előző generáció felé. A másik módja a tisztelgésnek az aktív részvétel. Mivel az underground műfaj önfenntartó, független, ezért pont addig működik, amíg a srácok / lányok működtetik azt. Még ha néha kicsit rozsdásnak is érzem magam, fontosnak tartom, hogy újabb és újabb lemezeket írjak, ez valahol egy létfenntartó evolúciós kód, illetve úgy érzem, ezzel tudom ‘megköszönni’ a színtérnek azt, hogy a részese lehettem, lehetek a mai napig. Ki tudja, mi a fasz lett volna sokunkkal, ha nem találunk ide anno…”

A CD a MediaMarkt üzletekben, a jobb lemezboltokban, és a zenekar koncertjein érhető el, de természetesen a kiadói shopból is rendelhető: https://shop.hmusic.hu/eloado/this-calling



This Calling:
Herczeg László - gitár
Fellegi Ádám - gitár
Szirota Márió - dob
Pap Attila - basszusgitár
Bödecs András - ének

Pettenkoffer Zsófia, Szabó Léna, Vida Írisz Minami - vokál

A lemezbemutató koncertre holnap, azaz április 6-án kerül sor a Dürer Kertben, ahol a Wishes, a Hitori, és a nís társaságában lépnek színpadra.

04.06. Budapest / Dürer Kert
https://www.facebook.com/events/955001786044484

Jegyek: https://tixa.hu/ThisCalling_Lemezbemutato_Durer

This Calling FB-oldal: https://www.facebook.com/thiscallingpunk

A Nightlife album az online felületeken: https://bfan.link/nightlife-lp

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7618374755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum