RockStation

Vadonatúj doom himnuszok a Magma Rise-tól

Megjelent a Neither land nor sea album

2024. április 08. - sunthatneversets

magmarise2024.jpg

Három évvel a To Earth to Ashes to Dust album után új nagylemezzel örvendeztette meg a doom metal itthoni és külföldi rajongóit a színtér hazai zászlóvivője, a Magma Rise. Az idén 15. születésnapját ünneplő zenekar Neither land nor sea című 9 tételes anyaga a stílus tökéletes esszenciájaként jellemezhető - a stúdiómunkálatok az MD Stúdióban zajlottak, Schmiedl Tamás vezetésével.

Holdampf Gábor (ének, basszusgitár) ajánlója:
"Egy zeneileg árnyalt, sokoldalú anyagot sikerült most elkészíteni, amely méltó folytatása az előző lemeznek, zeneileg és a szövegvilágot illetően is mintegy annak az iránynak a továbbfejlődése. A zakatolós témáktól, belassult tradicionális doomon keresztül a hosszabb lélegzetű, alulról építkező epikus dolgokig elég széles palettán mozognak a témák. Ott van benne a nagyon komoly súly és a finom visszafogottság is egyaránt. Hangzásban is sikerült előre lépni."

unnamed_25.jpg

Tracklista:
1. In the presence of God
2. Such thing as time
3. Dressed up as a dream
4. Oblivion of oblivion
5. Neither land nor sea
6. Born of waste
7. Days buried face-down
8. Dragging eye movements
9. I am

Hegyi Kolos (gitár) a lemez megszületéséről:
"Az elkészült első riff az ‘Oblivion of oblivion’ verzetémája volt. 2023 januárjában indult a folyamat. Addig szándékosan nem is foglalkoztam új ötletekkel, de akkor az igazgatási szünet miatt szabin voltam, és az unalom meghozta a gyümölcsét. (nevet) Elkapott a téma hangulata, és akkor pár nap alatt meg is lett három dal alapja. (Oblivion, Dragging, Neighter) A negyedik szám pedig a ‘Dressed up…’, igazából eredetileg nem is Magma lett volna, mert azt a Megyesi Balázzsal (Asphalt Horseman) közös projektünkhöz írtam. De aztán tettem hozzá másik refrént, és így abszolút MR ez is. A lemezre egyébként 4 dal és az introként szereplő ‘In the presence of god’ származik tőlem, 4 további Gábortól érkezett. Ami a lemezfelvételt illeti sok tekintetben kilendültünk a kis komfortzónánkból, mivel gyakorlatilag 3, max. 4 zenekari próbával álltunk neki a felvételeknek. Sanyi a dobokat mérőre dobolta fel, nem használtunk erősìtőket, kizárólag modellezős cuccon lett felvéve minden gitár, továbbá normális stúdióban dolgoztunk, normális körülmények között. Herczeg Lacival elautóztunk Sopronba, ahol egy kis panzióban béreltünk egy szobát, majd két nap alatt fel is toltuk az összes gitárt. Smicivel egyébként egészen döbbenetesen jó volt dolgozni, nagyon érti a dolgát, nagyon megnyugtató személyiség, és nagyon jó zenész / producer is egyben!"

Az album megjelenésének örömére ma este 19 órától közönségtalálkozót tart a zenekar a BARhole Music-ban, ahová mindenkit szeretettel várnak. ím: 1074 Budapest, Dohány u. 7. Eseményoldal Itt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2118374343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum