RockStation

"A hazai színtér támogatása a mai napig az egyik legfontosabb küldetésem"

Interjú Dudás Attilával a Fekete Terror Productions főnökével

2024. április 17. - rattlehead18

86fefb61-2e3a-4601-b303-afc866ecda81.jpgAzon olvasóink, akik járatosak a magyar underground legmélyebb bugyraiban, már belefutottak, bele kellett, hogy fussanak a Fekete Terror nevű képződménybe. A szókapcsolat mögött álló rajongói magazin és az abból kifejlődött, kazetták megjelentetésére szakosodott kiadó a szélsőségesebb műfajok kedvelői számára hosszú évek óta szállítja az olvasni és hallgatni valókat. Az egyszemélyes kiadó főnöke és a fanzine főkolomposa, a mániákusok előtt Dr. A néven ismert Dudás Attila ráadásul a sásdi bázisán egy további, Tales Of The Morbid Butchers névre hallgató időszakos rajongói magazint és egy distro-t is üzemeltet. Attilát egy rövid személyes bemutatkozáson túl a kiadózással kapcsolatos tudnivalókról és azok rejtelmeiről faggattuk.

Üdvözlet a RockStation felületén! Javaslom, hogy kezdjünk az emberrel, aztán térjünk rá a tárgyi oldalra! Mit kell tudnunk Dudás Attiláról, hogyan kezdődött a metalossá válásod, mik a kezdeti zenei hatásaid, milyenek a sásdi metalosok mindennapjai?
Üdvözlöm az olvasókat és köszönöm a lehetőséget, hogy pár mondatban hirdethetem az igét, hehe. Dudás Attiláról mit kell tudni? Szokásos sztori a metalossá való fejlődésem. Szüleim erőltették a katolikus neveltetést, ami nem járt túl nagy sikerekkel, haha. Ezzel párhuzamosan valami véletlen folytán beleakadtam a Rock/Metal világába. Mivel az én évjáratom 1985, így a 90’-es évek második felében kezdtem ismerkedni a stílussal és sajnos kimaradtam a hőskorból. Klasszikus sztorikat tudok én is mesélni, hogy egy osztálytárstól került hozzám egy borzalmas minőségű Replika – „Nem leszek áldozat” kazetta, a bátyám egyik akkori ivócimborájától László Zsoltitól egy Sepultura kazetta stb. A tévében is voltak annak idején ilyen jellegű műsorok és mindig felfigyeltem egy-egy gitáros muzsikára. Sokan tudják rólam, ha elegendőt iszok, akkor elő jön a metalos életem előtti korszak, ami a klasszikus 90’-es évekbeli MTV-s disco zene szeretete volt, haha. Bátyám nagy fanatikus volt, hehe. Szóval a zene mindig itt volt, de 1997 augusztusára teljesen újjászülettem, amikor megvettem a sásdi újságosnál az első Metal Hammerem. Innen nem volt megállás, felkerestem az összes létező sásdi metalos arcot, akiktől kazikat, később CD-ket lehet másolni. Kelemen Albi (Gate Of Darkness), Kovaj, Sipi, Kerry (Gate Of Darkness), NagyPeti, Andor, Kokszi, Halaj, hogy csak pár nevet említsek. Gyerekkori barátommal, Pallós Gyulával (ex-Blizzard, ex-Malediction) sok-sok éven keresztül rémkedtünk az utcákon, hehe. Aztán mikor már koncertre is jártunk először csak Pécsre, Komlóra, akkor szépen lassan összeismerkedtem Andróval (Malediction, Blizzard, ex-Death Trap fanzine és Death Trap Productions), akivel, a mai napig baráti viszonyban vagyunk és immár közösen koncertetek is szervezünk „Buried Alive Events” néven.

Kezdeti zenei hatások olyanok voltak, mint az Akela, a Moby Dick, a Replika, a Slayer, a Deicide, a Pantera, a Sepultura, a Fear Factory, a Pro-Pain, a Kreator, a Samael, a Cannibal Corpse stb.

A sásdi metalos mindennapok régebben aktívak, intenzívek és alkoholtól ittasak voltak. Ahogy teltek az évek, sokan elköltöztek, de én maradtam és csak egy kisebb költözésen estem át, anyám házával szembe cuccoltam át lassan négy éve, ami a dédimama villája volt. Megtaláltam azt a nőt, aki elvisel és támogatja, éli a metalos életet. Igazi metal villát rendeztünk be magunknak. Van egy nevelt fiam is, aki nem rég volt 10 éves, de már négy éve jár koncertre, hehe. Pokolgép, Moby Dick, Akela, Mayhem, Mortiis, Blizzard, Malediction, Gutalax, Vulvathrone stb. koncerten is volt már. Koncertjárás mellett sokat túrázunk és kertészkedünk is és ápoljuk a metalos kapcsolatokat.

Volt-e konkrét kattanás, ami ráállított a fanzine-készítés rögös útjára, vagy egy folyamat vezetett erre az ösvényre?
Szerintem természetes úton, a fanatizmusomnak köszönhetően alakult ez ki. Előszőr ugye volt a Metal Hammer és a Rockinform (ez nem az én világom volt, de vettem, mert kézzel fogható volt és nem volt más), aztán 2002-ben megtaláltam a Stygian Shadows fanzine, amivel teljesen új kapuk nyíltak meg előttem. 2007-ben megismerkedtem a Neverheard Distro-val és a mögötte álló emberrel, Káger Balázzsal, akivel baráti kapcsolat alakult ki, ami azóta is tart. Ezek után szép sorban jött az összes hazai kiadó, fanzine, akik aktívak voltak, mindenkivel felvettem a kapcsolatot, akivel csak lehetett. Minden fanzine-t beszereztem, amihez csak hozzáfértem, legyen az angol, lengyel, spanyol nyelv. Mindig is csodáltam ezeket a lapokat, különös érzés volt kézbe venni, böngészni őket. Ez az érzés a mai napig nem múlott, igaz már nem ész nélkül veszek meg mindent, de igyekszem folyamatosan gyarapítani a gyűjteményem.

A fanzine-nal kapcsolatban az első terv az volt, hogy a Native Pride Productions-höz tartozó Magyar Metal Legendák webzine pár interjúját kinyomtatom, de aztán jött az ötlet, hogy én is megpróbálhatok interjút készíteni. A többi meg már történelem, hehe. Bár zárójelben megjegyzem még most sem lenne hülyeség ezeket az interjúkat összerakni és egy könyv formájában kiadni.

38840b08-9a1b-4563-988b-98ed13778a85.jpg

Ha jók az infóim, a bevezetőben emlegetett projektek közül a Fekete Terror, mint rajongói magazin volt az első, amivel letetted a nevedet a magyar underground asztalára. Mikor indult a lap, eleve koncepció volt, hogy ezzel a fanzine-nel kizárólagos jelleggel a magyar mozgalmat fogod támogatni?
Igen, ezzel indult és 2009-ben jelent meg az első szám. Igen, koncepció volt, hogy csak magyarokkal foglalkozzak és csak a recenzióknál engedtem be külföldi bandákat. A hazai színtér támogatása a mai napig az egyik legfontosabb küldetésem. Aztán jött a második szám 2011-ben és a mai napig nem jelent meg a harmadik szám, de erről később beszélek.

Az első számban a következő interjúk szerepeltek: Anomalies Of Ahania (ex-Apostasy), Black Arts/Dér, Black Dominator/Darkspirit Manifest (később Goatdominator), Gylliath, Dög, Epitaphium, Selonath, Frozen Blood, Diabolic Force, Wolfsgrey, Fekete Fagy, Angel Reaper (Magyar Metal Legendák webzine). Volt még magyar színtér riport, horror rovat és az „A Hungarian Tribute To Burzum” CD-n szereplő bandákkal egy-egy villáminterjú. Természetesen jó pár hazai és külföldi recenzió is helyet kapott benne.150 kézzel sorszámozott példányban jelent meg és 88 oldalas volt. CD válogatás is volt hozzá, az újságban szereplő bandákkal.

A második szám tartalma: Crytic Remains, de profundis, Fantom ((Magyar Metal Legendák webzine), I Divine, Malediction, Nuclear Beast, Oral Climax fanzine, Romboló, Solus, Tyrant Goatgaldrakona, Vinterskog és természetesen a recenziók. Ez már 140 oldalas volt és 200 kézzel sorszámozott példányban jelent meg és gyári ofszet nyomással készült, amit Dugó (Gate Of Darkness) barátom gyártott le. Ehhez is volt CD válogatás, de volt hozzá Mörbid Carnage poszter is.

Több kollégám is volt annak idején, akik szép lassan elkoptak mellőlem, de innen is még egyszer köszönöm nekik az akkori munkájukat. 

Egyes vélemények szerint manapság már nemcsak a fanzine-ek, hanem a webes magazinok is idejétmúlt információforrások; az emberek nem akarnak olvasni, inkább a podcast-ekre és az algoritmusokra vevők. Az ezzel kapcsolatos nézetedre nyilvánvaló választ ad a fanzine léte. De mik a tapasztalataid, az utóbbi években a folyamat hatására az érdeklődés terén érezhető-e számottevő csökkenés az írott „szaksajtó” irányába?
Az ilyen emberek menjetek a…. Igen, erre is egy válasz lehet a fanzine, bár ebben semmi tudatos nem volt, de akkor most már így fogom fel! Ellenállás! Amikor én elkezdtem ezt, 2009-ben már nem lehetett 300-400 példányos eladásokról beszélni, de ezek csak az én tapasztalataim. Stygian Shadowsnak lehet ment, de hát az egy magasabb szinten mozgott, nem lehet összehasonlítani az enyémmel. Akkor is és most is 150, maximum 200 példányokban jelentek/jelennek meg az aktuális számok. Ennél többnek nincs is értelme, nincs is rá igény, de nem is csökkent ez az érdeklődés. Vagy én csinálok valamit rosszul és kevés emberhez jut el? Több éves tapasztalatok alapján a 150 db a megfelelő mennyiség. Engem csak az a „csökkenés” zavar, hogy korábban több nyomtatott szaksajtó volt, még akkor is, amikor a Fekete Terror fanzine aktív volt már. Mára már kihaló félben vagyunk, de cáfoljon meg valaki, ha nem így van. Boldog ember lennék, ha 5-6 fanzine a mai nap is aktív lenne. Lehetne közös partikat szervezni például vagy split kiadványokat csinálni. Sok esetben elfogy a lendület, a lelkesedés vagy a magánélet szól közbe. Nem vagyunk egyformák, de néha nem is értek dolgokat.

Néhány hete egy fórumon olvastam azt a gondolatsort, hogy a webzine-ket harminc felettiek írják harminc felettieknek, utánpótlás pedig sem a szerkesztői, sem az olvasói oldalon nincs. Saját tapasztalataim szerint ráadásul ez a két harmincas tábor inkább két negyven feletti csoportot takar. A fanzine-ek esetében is hasonló a helyzet?
Hát ez egy jó kérdés, de az már elég nagy baj, ha már a webzine-k sem kötik le a fiatalokat. Azon már nem is csodálkozom, hogy a kézzel fogható kiadványok hidegen hagyják őket, de hogy már az internetes újságok is… A kézzel fogható újságokra mindig az volt a válasz, hogy minek vegyem meg, fent van a neten. Most már ez sem kell?

Amúgy mindenki tudja a választ, aki kicsit is értelmes. Ez a szép új világ, a technika agresszív fejlődése, online világ hódítása stb. A valódi értéket, a hagyományok, a kézzel fogható dolgok kiirtása és még lehetne sorolni. Ez egy nagyon komplex dolog, de aki nyitott szemmel jár a világban az tudja mi van. A fiatalok beleszületnek ebbe a hulladék világba, mindenhez hozzáférnek, mindent könnyen megkapnak, nem küzdenek meg semmiért és ezáltal nem is becsülnek meg semmit. Ezeket a dolgokat most nagyon felületesen érintettem, de napokig lehetne róla beszélgetni, hogy mennyire rossz irányba tartunk. Fel kell lázadni és visszakanyarodni egy korábbi életformához, ami nem ennyire felgyorsult és üres!

485f9b11-c82c-4081-9b55-3cf8ea8c4401.jpg

A Fekete Terror mellett időszakos jelleggel jelentkezel a Tales Of The Morbid Butchers magazinnal is. Az utóbbi, a nemzetközi mozgalom aktualitásaival foglalkozó lap kapcsán szerzőtársaid is vannak. Kik ők, illetve hogyan zajlik a munkamegosztás?
Miután megjelent a második Fekete Terror fanzine Vorarefília néven jelent meg a következő támadásom. Ebben négy interjú volt olvasható. Két hazai és két külföldi banda szerepelt. Thy Funeral, Medical Concepts, Afflictis Lentae (FRA), Drowning The Light (AUS). Ezt a számot Dr. Lorenz cimborámmal hoztam össze és az volt a terv, hogy a Fekete Terror mellett immár nem csak a hazai színteret támogassam. Közben a kolléga magánéleti okok miatt nem tudta vállalni a munkát és ez a projekt a földbe állt, de innen már csak egy lépés volt a Tales Of The Morbid Butchers fanzine megszületése. Ezt Maniac barátommal hívtuk életre, miután a kultikus Oral Climax is parkoló pályára került és így 2012-ben meg is jelent az első szám. Menet közben Maniac kiszállt az újságból, de szerencsére találtam magam mellé újabb fanatikus arcokat, akik hajlandók voltak velem dolgozni. Kik ők? Size a kalocsai patológus, aki az underground írások mellett rajzolással és versírással is foglalkozik, ha épp nem a kalocsai kórház alagsorában ténykedik vagy épp nem koncerten dumálja át az aktuális eseményt, hehe. Szilárd barátomat sem kell nagyon bemutatni a földalatti népnek, mivel 2018 óta a Total Därkness Propaganda kiadót is üzemelteti. Sorger a harmadik társunk, akiről legyen épp elég ennyi. Írásai önmagukért beszélnek, egy igazi mániákus, kultikus arc a hazai színtéren. A Hentesek tagjai közé sorolható még Anvil Kvlt is, aki a kezdetek óta velünk van és a grafikai munkákért felel. Káger Balázsról (NHD) sem szabad megfeledkezni, akivel 2007 óta kapcsolatban állok és a háttérben mindig jelen volt, van és lesz is. Fordításokban ismerősök szoktak segíteni.

Munkamegosztás? Mindenki tudja a dolgát és mindenki a saját szabadidejének megfelelően szállítja az írásokat. Minden hozzám fut be, én véglegesítek mindent és én is szerkesztem meg. Nem főnökösködöm, de valakinek egyben kell tartani bandát, hehe.

A nettó munkaórát hagyjuk, de hónapokban mérve mennyi idő, még formát önt egy bő százoldalas lapszám?
Fú, hát ez egy jó kérdés. Fogalmam sincs, hogy hónapokban mérve mennyi idő lehet. Én lényegében folyamat dolgozok valamivel, kisebb nagyobb megszakításokkal. Ahogy a magánéletemmel összhangba tudom hozni csinálom. Természetesen télen több időm van rá, mert nem kell a kertben melózni, nincs fűnyírás stb. Lényegében semmi szabadjárat nincs az életemben. Vannak hetek, amikor nem jut rá időm, vagy nincs ihlet, de ez is kell, mert ekkor töltődik az ember és mire oda ér, hogy billentyűt ragadjon, már nagyon be van gerjedve. De többször is előfordult már, hogy elterveztem, hogy mikor lesz szabadidőm és írni fogok, akkor tuti nem ment. A legjobb idő, a hajnali órák. Szombat, vasárnap hajnali 4 és 7 óra közt. Próbáljuk tartani az évenkénti megjelenéseket, de ha valami oknál fogva nem jön össze, akkor sem dől össze a világ. Nem mondok újdonságot, ha azt mondom, hogy nem ez a fő megélhetésünk és nem sürget senki minket, csak mikor közeleg a lapzárta, amit azért nekünk is ki kell tűzni. Ekkor szoktam zaklatni a kollégákat és én is idegesebb vagyok a kelleténél, haha.

A Fekete Terror Productions-szel kiadóként több tucat kazetta-megjelenést jegyzel. Eseti jelleggel olyan kiadványokkal is jelentkezel, melyek egyéb formátumokban nem válnak elérhetővé – pl. a legutóbbi Malediction koncertfelvétel. Véleményem szerint az ősidők másolt demói óta mindig is a kazetta volt a leghitelesebb underground formátum. Manapság mekkora réteget mozgat meg egy-egy kazetta-megjelenés? Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb szót használom, de melyik volt az eddigi legsikeresebb kiadványod?
A Fekete Terror Productions megszületése is egy természetesen folyamat része volt szerintem. Miután volt már egy ilyen fanzine csak idő, de leginkább pénz kérdése volt, hogy mikor indul be egy olyan kiadó, ami ismét csak a hazai színteret helyezi előtérbe. Az évek alatt kellő mennyiségű kapcsolatokat szereztem és így bátran bele mertem vágni. 2015-ben indult be a hadigépezet és azóta 36 kiadvány jelent meg, amire nagyon büszke vagyok. Black Terror Productions néven lehetne nyomni a külföldi kiadványokat is, volt több megkeresés is, csinálnám is, de se idő, se pénz nem áll rendelkezésre ezt beindítani. Szóval marad elméleti síkon.

Hiteles vagy sem a kazetta formátum, engem nem érdekel. Sose foglalkoztam vele, engem ez a formátum mozgat, éltet és a mániákusa vagyok. Elég nehéz szavakkal leírni, hogy mit is jelent egy olyan embernek egy kazetta kiadás, aki maga is mániákus gyűjtő. Az biztos, hogy az undergroundban mindig is jelen volt, van és lesz is.

Mekkora réteget mozgat meg? Itthon nem nagyot. Jelenleg nincs értelme 50-60 példányoknál többet kiadni. Ezekkel a mennyiségekkel lehet gazdálkodni és fent lehet tartani a kiadót. 20-30 db már előrendelésben elkel, aztán megjelenés után vagy koncerten. Külföldi rendelések ritkán vannak, de van rá példa. Nem panaszkodom, ha ezek az igények fennmaradnak, akkor tudom csinálni. Minden egyes új kiadványnál ugyanúgy izgulok, mint amikor az első jelent meg. Minden egyes megjelenés ünnepnap nekem és büszkeség tölt el, hogy kiadhattam egy adott banda anyagát. Mondok még valamit, ami nem nagy titok. Régen amikor töredékébe került a kazetta gyártás simán vállaltam 100-150 példányokat. Akkor is csak annyit lehetett eladni, mint most vagy még kevesebb, de ész nélkül cseréltem mindenkivel. A világ minden tájáról érkeztek az underground kiadványok és duzzadt a disztró kínálat, ami aztán csak nagyon lassan fogyott el, haha. Nem érdekelt annyira akkor, mivel 4-500 forintban megállt egy darab kazetta gyártása. Most lassan 10 évvel később átlagban 5-6€/db egy kazetta gyártása. Szóval, ma már nem gyártatok le 100 darabokat, hogy aztán elcseréljem és utána itthon rakosgassam a csere anyagokat, mert nem fogynak el, haha. Tehát a cseréket elég komolyan visszavettem ez miatt is és azért is, mert nincs annyi időm vele foglalkozni. Persze, egy adott bandának az lenne a jó, ha minél több helyen megismernék őket, de én ezt nem tudom biztosítani már. Érzelmi alapon adok ki egy-egy kazettát és nem pedig gazdasági indokból. Magam örömére csinálom és ha erre vevők az emberek akkor boldogság van, hehe.

Legsikeresebb? Jó kérdés, de ezen se szoktam gondolkodni, de most megteszem, vagyis megpróbálom. Számomra kellemes meglepetés volt, hogy a Mutilation Case első anyaga, pillanatok alatt elment, úgy hogy még CD-n is megjelent és nem is egy könnyen emészthető anyag. Az említett Malediction koncert kazi is elég jól fogyott. Pár darab van már csak. Marblebogok is mindig jó „biznisznek” bizonyultak.

5d826f6c-f1ff-4e52-a504-d4b275c81436.jpg

A legmániákusabbakat megcélozva időnként gyűjteményes kiadásokkal is jelentkezel - gondolok itt a Gutted, illetve az Aornos kompilációk mellett a jelenleg aktuális Tremor diszkográfia három kazettát magába foglaló csomagjára. Ezek nemcsak a formátum, hanem a külalak szempontjából is kuriózumok. Milyen visszacsatolások érkeznek hozzád, határainkon kívül is keresik ezeket a gyűjteményeket?
Igen, eddig ez a három kiadvány volt, ami ilyen extra volt, de még szeretnék ilyen jellegű kiadványokat a világra bocsátani. Tervek mindig vannak, mindig kattog az agyam, hehe. Mondanom sem kell, hogy rettentően büszke vagyok rá és mindhárom zenekar is elégedett velük. Ez év második felére van tervezve egy újabb négy kazettás kiadvány, de hogy melyik zenekarról van szó, ezt még nem árulom el. Határon túlról csak elvétve, egy-két ilyen eset volt szerintem.

Amúgy időszakosan mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy miért nincsenek rendszeresen külföldi rendeléseim és ott meg is állok, hogy biztos 666-szor ennyi időt kéne áldoznom a kiadóra, a lehető legtöbb internetes platformon jelen lenni, nyomni a digitális promókat, bandcampet stb., de mindig oda lyukadok ki, hogy ez engem nem mozgat. Ez nem a munkám, ez a szenvedélyem, de az életben nem csak ez az egy szenvedélyem van, hehe. Szóval, nyomom a magam tempójában és fenntartom az egyensúlyt.

Mik az aktualitások a kiadó és a magazinok terén, illetve mit kell tudni a Fekete Terror distro-ról?
Aktualitások? Mindenhol keményen folyik a munka, hehe. A kiadó kapcsán a legfrissebb téma az az, hogy március 22.-én kisebb csuszással megjelent a Niedergang – Átszellemülés kazetta verziója, amit a hazai Funeral Chants Productions adott ki, de mind a 100 példányt átvettem és kizárólag a Fekete Terror Productions-től lehet beszerezni.

A disztróról azaz magáról a kiadóról, annyit kell tudni, hogy van egy blogspot oldala: https://feketeterrorprod.blogspot.com/ , amit még 2019-ben hívtam életre és több kevesebb sikerrel próbálok fenntartani, aktualizálni stb. Az utóbbi időben előtérbe helyeztem és ha nem is heti rendszerességgel, próbálom frissen tartani. A disztróról azért annyit el lehet mondani, hogy az FTP az elsőszámú és egyetlen hazai terjesztője az erdélyi Sun & Moon Records-nak. Ez ismét nem kis büszkeség nekem, de említhetném a lengyel Putrid Cult készletet is, ahol kiváló underground mocskok találhatóak. Tehát e két kiadó friss anyagi is mindig elérhetőek a disztróban, ahogy a Total Därkness Propaganda cuccai is elérhetőek. De például a Southland Recordsos kiadványok terjesztésébe is besegítek már. Emellett több hazai bandának is szoktam teríteni. Vagy ők keresnek meg engem, vagy én őket, de mindig szívesen segítek a magyar bandáknak. A magyar színtér mindenek felett!

Ennél a résznél kitérnék a koncertszervezésre is, ha már aktuális dolgokról kérdeztél. Azt mindenki tudja, hogy a Tales Of The Morbid Butchers fanzine aktuális számának a megjelenésére szoktunk koncertet szervezni, de én már korábban is szerveztem kisebb bulikat Pécsen. Aztán Andróval szövetkeztem és (Malediction, Blizzard, Death Trap Productions) kitaláltuk a „Buried Alive Events” koncertsorozatot, ami a vidéki underground bulik életben tartását tűzte ki célul. 2022 január 15.-én volt az első bulink a Paediatrician, a Purulent Rites és a Malediction zenekarokkal. Kisebb szünet után 2023 szeptember 9.-én jött a második felvonás a Beneath The Void, az Effrontery, az Incarnate és a Malediction bandákkal. Szintén ebben az évben, november 11.-én jött a harmadik támadás az Aornosszal, a Feretrummal és a Blizzarddal. 2024 március 9.-én volt a negyedik rendezvényünk a Lidérccel, a Cryptic Remainsszal és a Concrete-tel. Április 20.-án pedig elhozzuk a Frostot és a Gore Throwert és ismét a Malediction lesz a házigazda. Május 25.-ére is meg van már a felhozatal az Angerseeddel, a Morhorddal és ismét a Blizzarddal. Őszre is van pár kb. minden hónapra egy dátum, de ezek még nem publikusak. Júniusban sem maradunk koncert nélkül, de ezt egymagam szervezem, mert Andróék épp Horvátországban lesznek a Heretic Feast fesztiválon. Szóval június 22.-én Stonedirt, Arkas, Her Highness (immár másodszor Pécsen) és G.S.M. koncert a pécsi Sárkány Barlangban.

A közeljövő tervei?
Fekete Terror Productions idei tervei, amik már publikusak: -Siculicidium – „20 Years Of Resistance” kazetta + exkluzív Fekete Terror fanzine különszám, ami a Siculicidium 20 éves munkásságának állít emléket.

-Kolp – Pale Stars Shine kazetta verzió.

-Aornos – Pre Divine kazetta verzió.

-Hamvak – Maelstrom Of Abhorrent Incantations kazetta verzió, közös kiadás az Obscure Disharmony Records-cal.

-Morgh – Demo kazetta.

Ezek a kazetták tavaszra voltak tervezve, de valószínű, hogy belecsúszunk kicsit a nyárba is. Őszre is vannak már konkrét tervek, de ezek maradjanak még titokban, de az biztos, hogy kellemes meglepetések fogják érni az embereket, hehe. Két kazettához már kész minden, csak a gyártásra vár. Aztán mertem nagyot álmodni és belefogtam egy teljes Nadir életmű kiadásába. Konkrét részletekkel még nem tudok szolgálni, most egyezkedek a bandával. Egy díszdoboz a terv, de még minden képlékeny, de ez már 2025 lesz.

2023-ban egymagam belekezdtem a harmadik Fekete Terror fanzine munkálataiba. Első terv az volt, hogy 2024 év végén jelenik meg, mert ebben az évben lesz 15 éve, hogy megszületett az első szám. De mivel a Tales Of The Morbid Butchers fanzine 10. számának a megjelenése is aktuális lesz, így előbb ez, 2024 december 28.-án (esemény itt: https://www.facebook.com/events/1119946205693475) fog megjelenni, aztán majd 2025 év első felében a Fekete Terror harmadik száma. A következő bandák interjúinak az első része kész van már a Fekete Terrorhoz: Ahriman, Aornos, Bál, Beneath The Void, Cave Altar, Concrete, Denevér, Dusk, DVVAD, Feretrum, Frost, Holdlajtorja, Knot, Leiru, Parasite Crowd, Rém, Svoid, Vérzivatar. További hat zenekarnak kiküldve a kérdések és még jó pár folyamatban van. Rengeteg tervem van, meglátjuk mi fér bele a szabadidőmbe.

Talesnél is folynak a munkálatok. Mindenki a maga tempójával dolgozik. Én már hét interjút megírtam, amiből négyre meg is jöttek a válaszok. Emellett írtam kb. 100 recenziót is. Akit érdekel a fanzine-nal kapcsolatos hírek látogasson el a facebook oldalára: https://www.facebook.com/totmb666 Itt nyomom lehet követni a történéseket.

Mindenképpen meg szeretném említeni, hogy idén is lesz Tales Of The Morbid Butchers fanzine megjelenés parti. Linket megtaláljátok a beszélgetésben. Szóval, a lényeg, hogy ötödik alkalommal is szervezünk egy kis összejövetelt a fanzine tiszteletére, de ezúttal hazai pályán, Pécsett, a Sárkány Barlangban. Sokkal kisebb hely, mint a Kék Lyuk, de miért ne lehetne megpróbálni. Tervek szerint hat hazai zenekar fog fellépni, akiknek a nevei már megvannak és ahogy elkészül az esemény plakátja nyilvánosságra is hozzuk a neveket.

3893d324-b031-42dd-ab83-caeaf3a91d3a.jpg

Az érdeklődők hol érhetik el az aktuális készleteket?
Fentebb már említettem, hogy a facebookon és egy blogspot oldalon lehet megtekinteni a Fekete Terror Productions kiadványait és disztrós cuccait. A facebook profilon mindig kint vannak a friss beérkezések, esetleges akciók és egyéb reklámok. Rendelés mindig emailben vagy privát üzenetben történik és mindig kiemelem, hogy NE kommentekben írjanak a mániákusok, mert nem lehet pontosan nyomon követni. A rendelések postázása sem azonnal megy, általában összevárok többet, de hetente, hétfőnként mindig megyek a postára, ugyanis Sásdon ekkor van csak este hatig nyitva. A többi napon a munkabeosztásom miatt nem garancia, hogy odaérek. Ezt mindig előre jelzem az adott vásárlónak, de igyekszem rugalmas is lenni.

Köszönöm a válaszokat - a tervek szerint a kiadó aktuális megjelenéseiről az elkövetkező hetekben ajánlók formájában is tájékoztatni fogjuk az érintetteket!
Köszönöm az interjút, az érdeklődést és a jövőbeli támogatást! Hail Underground! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218381171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum