RockStation

Fesztivál körkép | 1. rész : internacionaliszticizmus (külföld)

Teszt alcím

2008. február 19. - sunthatneversets
Gondoltam nézzünk körül így év elején, hogy a vastag pénztárcával rendelkező – már ez eleve vicc – magyar rocker kiket nézhet meg az idehaza és a nagyvilágban rendezendő fesztiválokon. Helyzetjelentés a teljesség igénye nélkül.

Nem meglepő: mi magyarok így télen még alszunk, mint a medve. A Sziget Fesztiválról nagyjából annyit tudni, hogy Iron Maiden a nulladik napon, oszt ennyi. A Volt a Balaton Sound, meg a Hegyalja, ha lehet még ennél is gyérebb információval szolgál. Az aktuális fülre kattintva: coming soon. Azért az elég röhejes, hogy jegyet már lehet rendelni mindegyikre, sőt karácsonyra leptem volna meg vele szeretteimet. Lehet, hogy a rockerek egy részének, mindegy mi szól csak hangosan szóljon, de a nagy része azért mégiscsak megnézi mire költi a pénzét. Szóval tudjam már mire költöm! Mivel infó zéró, a magyar fesztiválokkal később külön foglalkozunk.

Nézzünk schengenen innen, közelségi sorrendben.



Legkorábban – március 8-án - Metalmania2008 a lengyelországi Katowicében a Spodek Hallban. Igaz, hogy csak egy napos, de olyan csapatok lépnek fel, mint a paraziták támadását túlélő Dave Mustaine és csapata a Megadeth, a matek-metál egyik éllovasa a Dillinger Escape Plan, a régivágású Overkill, a black Satyricon vagy a hazaiak kedvence a Vader.

Májusban (9-11)  RockHard Festival a németországi Gelsenkirchenben Amorphisszal, Celtic Frosttal, a tavaly magára találó Paradise Losttal, valamint az őskövület Y&T-vel.

Ezután Metalcamp08 a szlovén Tolminban június 6-9-ig, olyan fellépőkkel mint a finn csellistabrigád Apocalyptica, a folkos Finntroll, a már szebb napokat is megélt Helloween, a búcsúturnéján lévő Ministry vagy a német sörmetál brigád Tankard.

Aztán, hogy még ilyen messze se kelljen menni. Ruccanjunk át a sógorokhoz, igaz hogy csak pár kilométerre Hegyeshalomhoz, de már Labancföldön Novarock 2008. Fellép többek közt a Judas Priest, az Incubus, tavalyi évi kedvencünk a dán Volbeat, a dallamos punk Bad Religion és a Cavalera tesók konspirációja. Azért remélem nem a Die Ärzte a főműsorszám.

Kicsit messzebb tőlünk a Nürnburgringen Rock am Ring június 6-8-ig. Az itt fellépők azért már nagyobb nevek. Láthatjuk – már ha elmegyünk – a Metallicát, a The Prodigyt, a megint turnézó Rage Against The Machine-t.  Színpadra lép a HIM, a deszkákon elpatkolni szándékozó Lemmy vezette Motörhead, a klisémetal (bocs!) Nightwish, a svéd In Flames  és a szintén búcsúturnéján lévő The Hellacopters.

A hollandiai Nijmegenben június 15-én Arrow Rock Festival. Itt azok járnak jól akik a régivágású rockot szeretik. Kiss, Def Leppard, Whitesnake, elég illusztris névsor.

Kicsit északabbra rendezik – nevezetesen Dániában – a Roskilde Festivalt. Időpont július 6-8. Itt At The Gates, The Chemical Brothers, a füstös Clutch, valamint a lemezeit ingyen letöltetni szándékozó, de itt biztosan nem ingyen muzsikáló Radiohead.

Aztán pár kilométerrel délebre az észak-német Wackenben Wacken Open Air 2008. A legnagyobb európai metalzenei fesztiválon fellép az Iron Maiden, az Avantasia, az újból összeálló Carcass, a Nightwish, a Children Of Bodom, a Kreator, a svéd Opeth, az amerikai Killswitch Engage és a zseniális ír harci brigád a Primordial.        

Ha valaki messzebb szeretne utazni, mert felveti a pénz, annak Manchesterben – pech, hogy nem a szigetországban, hanem pár ezer kilométerrel odébb Tennessee-ben – június 12-15-ig Bonnaroo Festival 13 színpadon. Itt aztán tényleg vannak nevek: Led Zeppelin (!), Metallica, Pearl Jam, Mastodon, hogy csak a legnagyobbakat említsem.

A fellépők száma még minden fesztiválon bővülhet. Na rockersereg, útra fel! Választék az van, csak pénztárca is legyen hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr56344898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum