RockStation

A legelső a zene, a második is a zene

Villáminterjú az SFV zenekarral

2024. július 03. - KoaX

sfv_band.jpg

Vannak zenekarok, akik a semmiből tűnnek fel és egyből ragyognak a rock-metal zene egén. Az SFV-vel pár napja találkoztam aztán kiderült, hogy a viszonylag friss formációnak már milyen bulijai voltak. Az újabb nagy dobás előtt - ami a Richie Kotzen előtti holnapi fellépés - feltettünk pár kérdést a zenekarnak.

Tovább

Súlyos deathcore / metalcore hármas a Barba Negrában

taim01.jpgSúlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában. További részletek ITT, ízelítő alább.

Tovább

Bane | Comeback Kid | Conservative Military Image | Touch | Gear @ Dürer Kert, 2024.07.01.

Hardcore örömünnep a Dürerben

449529088_865818145591434_7357722229983722515_n.jpgNagyon gyorsan lepörgött az a 8 év, amit a hazai HC közösség Bane mentesen volt kénytelen eltölteni. Máig fel nem dolgozott okokból világszinten is komoly tábort tudhatnak maguk mögött Bedardék hazánkban. Persze Jakab Zoliék remek kapcsolatot ápolnak a bandával, Sabján Bence fanzijának "Bane különkiadása" is egy olyan kapocs volt, ami még szorosabbra fűzi ezt a viszonyt közönség és zenekar között.

Tovább

Hivatalosan is kiadta a moszkvai koncertjét a Slaughter To Prevail

stp.jpgAz eddigi össze-vissza elejtett dalok után most már hivatalosan, teljes egészében elérhető lett a Slaughter To Prevail 2021-es moszkvai koncertjének felvétele. Alex Terrible és zenekara akkor 2500 orosz rajongó arcát szedte cafatosra, ennek sikerességéről a Baba Yaga felvételével is megbizonyosodhattok. Alatta a teljes album is ott figyel!

Tovább

Lehozta a Time II album részleteit a Wintersun

wintersun.pngMiután már a Nightwishban és a Megadethben is zenélnek a tagok, úgy döntött a Wintersun legénysége, csak kihozza az új nagylemezét. A hat dalt felvonultató Time II az első korong a zenekar kezei közül a The Forest Seasons 2017-es megjelenése óta és a második a Time lemezek közül. Az első rész 2012-ben jelent meg. Borítót és dallistát már tudunk mutatni!

Tovább

Érkezik az Alpárfesztről készült dokufilm

449444968_504198035458391_4531480212320671409_n.jpg

Alpárfeszt Históriák címmel érkezik július 21-én az Alpárfesztről készült dokumentumfilm. Az Alpárfeszt története a zene iránti szenvedélyről, kitartásról és a közösség erejéről, egy szóval az undergroundról szól. A fesztivál elmúlt 10 évét lehetetlen egy dokumentumfilmben teljesen feldolgozni, így az Alpárfeszt Históriák X inkább azt a szellemiséget próbálja a múlt szeleteinek felvillantásával megmutatni, ami életben tartotta a közösséget a covid időszakon, áramszüneten és szupercellán keresztül, és életben fogja tartani a jövőben is. Az esemény Facebook oldalát IDE kattintva találjátok.

Tovább

Az év egyetlen F.O. System koncertje a Dürer Kertben

1_7.jpg

A ’90-es évek legendás underground zenekara, az F.O. System fennállása során csupán egyetlen lemezt adott ki, ennek ellenére a rajongás irántuk töretlen, az elmúlt években pedig szerencsére, noha csak évente egyszer, de összeállnak egy-egy nagyszabású koncertre. Az idei F.O. System-jelenés november 9-én lesz a Dürer Kertben.

Tovább

Ilyen volt az idei Hellfest

fearfactory2023-1.jpgMind minden évben, most is elkezdte szórni az idei koncertjeinek felvételeit a Hellfest, illetve annak partnere, az Arte Concert. A mindig brutálisan erős felhozatalú fesztiválról már nézhető, hallgatható többek között a Fear Factory, a Dying Wish, a Saxon, vagy a Kanonenfieber koncertje is, de várhatóan még bővülni fog a sor.

Tovább

Modern megszólalású folk metal - Roses Of Thieves dal- és klippremier: Blunderbuss

rosesofthieves2024.jpgA múlt héten bemutatott Perilous Journey után megérkezett a második dal is a Roses Of Thieves július 5-én megjelenő nagylemezéről. A tavaly ősszel startolt, női énekessel felálló fővárosi banda ezúttal a Blunderbuss című szerzeményét mutatta be, amihez egy videoklip is készült, amely Bikali Sándor munkája. A 10 tételes - Gateway To Utopia című - nagylemez leginkább a folk metal rajongóinál találhat be azonnal, de az egyéb rock / metal stílust kedvelők - főleg a naprakész, modern megszólalású újdonságra vadászók - között is nagy kedvenc lehet.

Tovább

At Night I Fly: The Sacrificial Lamb - dal- és klippremier az ősszel érkező második nagylemezről

atnightifly2024.jpgSzeptember 20-án jelenik meg a magyar progresszív rock/metal csapat, az At Night I Fly új albuma, a collision/fusion/division. A zenekar előző albumához - Mirror Maze (2019) - hasonlóan az új kiadvány is egyfajta tematikus antológia - a dalok ezúttal a párkapcsolatok pszichológiai kérdéseit járják körül, mely témához kapcsolódva a "The Sacrificial Lamb" a kapcsolaton belüli erőszakról, a gyermekkori traumák felnőttkori megismétlődéséről, valamint a vallási köntösbe csomagolt abuzív és nárcisztikus viselkedésről szól.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum