RockStation

Jon Oliva’s Pain a Diesel Klubban

2009. május 22. - sunthatneversets

Jon Oliva egy élő metal legenda, aki a floridai Savatage sikerre vitele mellett számos neves sikerprodukcióhoz adta nevét és tehetségét, itt elég csak a Trans-Siberian Orchestrára utalni, nyár elején ismét hazánkba látogat, hogy saját formációjával a Diesel klubban lépjen fel. Négy feltörekvő hazai tehetség, az Ego, az Obstruction, a Krízis és a Morpheus is játszik a heavy metal ikon előtt.

Jon Oliva metal történelmet írt a Savatage soraiban. Karizmatikus énekes, dalszerző, billentyűs, szövegíró és frontember, egy igazi unikum a zenészvilágban. Ha valakinek nem  volt elég a CircleIICircle és a Manticora fellépése májusban, akkor nyár elején Oliva a nevével fémjelzett csapatával sokadszorra is bizonyítja majd, hogy sem dalainak ereje, sem szenvedélyes előadásmódja nem kopott meg az évek során. A 2004-es Tage Mahal, majd a 2006-os Maniacal Renderings című saját anyagok után 2008-ban jelent meg Global Warning címmel a harmadik Jon Oliva’s Pain stúdiólemez, melyet – ahogyan az eddigi anyagokat is -, a régi nagy Savatage rajongók díjaztak leginkább, hiszen ugyanaz a hamisítatlan  old school hangulat köszön vissza a dalokban, ami anno a Sava nótákat is jellemezte, s  melyeknek erejét a Dieselben is megtapasztalhatjuk majd. 

 


A cikk további részében kedvcsinálóként megnézhatitak az előző lemez címadó dalának koncertverzióját és az Obstruction egy videoklipjét valamint további infókat olvashattok a fellépőkről.

 

 


Az 1988 óta fennálló Krízis zenekar tavaly adta ki legújabb lemezét, Száműzött címmel (a lemezhez készített első klip itt megtekinthető: Krízis, hivatalos weboldal - videók), folyamatosan koncertezik, pl. a Pokolgép és az Ossian vendégeként is. A zenéjében számos stílusjegyet felvonultató thrash/heavy/power metal csapat már dolgozik a következő lemez dalain, melyek közül egy vadiúj szerzeményt a Diesel Klubban hallhat majd először a közönség.


Az este második fellépője lesz a győri Obstruction, akikről a 2007-es Vadak Földje című nagylemezük óta keveset hallottunk, a csapat ritkábban is koncertezett az utóbbi időben, de a háttérben már folyik a munka: az előző anyag angol nyelvű verzióján dolgoznak. Legutóbbi klipjük itt látható; Obstruction – Válaszút klip:

 


Annak ellenére, hogy a heavy/power metalban utazó, a Beloberk testvérek nevével fémjelzett Ego Project már tavaly megjelentette debütáló lemezét, az Ego-t, még csak most lesz a bemutatkozó koncertjük, így számukra ez a tény adja majd az este legfőbb apropóját. Igaz, hogy a lemezmegjelenés óta változás történt az énekesi poszton - jelenleg az Iron Maidnem-ből ismert Kiss Zoli áll a mikrofon mögött -, de tagok már dolgoznak az új lemez nótáin, közben pedig felvezetik majd a közönségnek a Jon Oliva’s Pain produkcióját.

Mostanában keveset lehetett hallani a hazai heavy/power metal csapatról a Morpheusról, most azonban egy különleges fellépéssel keverik fel maguk között az állóvizet, ugyanis a JOP fellépése előtt az eredeti énekessel, a jelenleg az Invader-ben éneklő Nachladal Istvánnal játszanak majd, s ez adja számukra és a rajongóik számára a fellépés apropóját is. A legutóbbi lemez (III.) óta kicsit a háttérbe vonult csapat számára ez az este így kisebb fajta visszatérést jelent majd a hazai rockzenei élet palettájára.


Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Káosz (Székesfehérvár), Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában.


Idő: 2008. június 10., szerda

Hely: Budapest, X. kerület, Diesel Klub (volt E-Klub), Népligeti út 2.

Kapunyitás: 19:00

Belépő: elővételben 4000 Ft / helyszínen: 5000 Ft  
 

 

 

 

Kapcsolódó linkek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr21137018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum