RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépő | 8. rész : Ignite

2009. július 14. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját.

A Fesztivál külföldi fellépőit bemutató sorozatunk utolsó szereplője az egyetlen, akinek magyar kötődése is van. A Téglás Zoli vezette kaliforniai (Orange County) melodic hardcore/punk rock együttes 1993-ban alakult. Az internet nem ad túl sok információt a banda életútjáról, de azért pár morzsát találtam.


A jelenleg  Zoltan "Zoli" Téglás – énekes, Brett Rasmussen –  basszusgitár, Brian Balchack – gitár, Nik Hill – gitár, Craig Anderson – dob felállású ötös röviddel a megalakulás után kiadta első lemezét  Scarred For Life címmel, melyet még hat album követett rövid időn belül. A csapatnak az igazi áttörést a 2000-ben megjelent A Place Called Home című album hozta meg, melyen A Csitári Hegyek Alatt című magyar népdal is helyet kapott angol és magyar nyelven is. Bár az album sikeres volt, a kiadás után a tagok különféle projektjeikkel voltak elfoglalva, míg Zoli magyar zenekaroknak segített a külföldi szárnybontogatásban, így a következő albumra kicsit hosszú időt kellett várni.


A csapat ezidáig utolsó  albuma Our Darkest Days címmel 2006-ban látott napvilágot, mellyel nálunk is turnéztak. A Téglás Zoli által írt szövegek szociális és politikai kérdéseket boncolgatnak, elég kemény stílusban.


A banda a Hegyalja Fesztiválon július 18.-án (szombaton) 23.00-kor lép fel a DeWalt Színpadon.


Egy kis MÁV szignál a dal elején : Ignite – Bleeding

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr221245344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum