RockStation

Judas Priest a Rockmaraton Fesztiválon!

2024. február 01. - sunthatneversets

rm_2024_judas-priest_promo_fb_ver05_hun.jpg

Az igaz nagy dobást a fellépők bejelentésének végére tartogatta a Rockmaraton Fesztivál. A Judas Priest július 13-án Dunaújvárosban koncertezik.

Az Angliában, Birminghamben alakult Judas Priest egyike azon úttörő heavy metal bandáknak, akik örök nyomot hagytak a műfaj testén, hatásuk máig tagadhatatlan. A csapat veleje, ősmagja, Rob Halford (énekes), Glenn Tipton és K.K. Downing (gitárosok), Ian Hill (basszusgitáros) és Scott Travis dobos, de a 1969-es megalakulások óta számtalan tagcserén estek át. Sokak számára mégis ők jelentik a klasszikus Judas Priest esszenciát.

50 éves pályafutásuk alatt, sikerrel vívták ki maguknak az ikonikus státuszt, köszönhetően a jellegzetes kettős gitárharmóniáknak és Halford karizmatikus frontemberi tevékenységének: ennyire magas tartományokban mozgó énekhangra ugyanis nem sokan képesek. Az olyan időtlen albumok, mint a „British Steel”, a „Screaming for Vengeance” vagy a „Painkiller” metal bandák ezreire hatott, népszerűségük, ahogy egyre nőtt, globális szinten is hatalmas rajongó tábort eredményezett a zenekarnak. Őket sem kímélte a sors, de valahogy mindig úgy fordult a kocka, hogy az évek során a Priest gépezete sikeresen tovább tudott robogni. sK.K. Downing gitáros helyét 2011-ben Richie Faulkner vette át, míg 2018 óta, a turnékon Andy Sneap segíti ki a csapatot gitáron, Glenn Tipton helyett.

6 év telt el a legutóbbi stúdióalbum a Firepower óta, viszont minden fanatikus legnagyobb örömére március 8-án érkezik a 19. Judas Priest nagylemez, az Invincible Shield. Úgyhogy elő a bőrnadrágokat, a szögecselt kabátokat is tessék bekészíteni: a brit heavy metal legenda júliusban pokoli tűzbe fogja burkolni a Rockmaraton nagyszínpadát!

Rockmaraton Fesztivál bérletek elővételben a @ROCK1 hálózatában ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2518315435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum