RockStation

Stage diving, meg ilyenek - Subscribe interjú

2010. június 11. - sunthatneversets

Június 8-án a Zöld Pardonban adott koncertet a hazai rockszíntér egyik élcsapata a Subscribe. A koncert után az együttes gitárosával, Reich Tamással beszélgetett Lotz Dániel.

RS: A pólódon nagy Down felirat díszeleg. Ha annyi evés leszel, mint Ők most szerinted mit fogsz csinálni?

A jelenlegi életvitelemet nézve addigra már halott leszek :)

RS: Év elején jelent meg Contradictions címmel egy EP, DVD kiadványotok. Mennyi munkátok volt vele és milyenek a visszajelzések?

Jók a visszajelzések. Szerintem egyébként az EP-n hallható Countenancing című dal az eddig készült legjobb szerzeményünk, bár koncerteken nem igazán játsszuk, mert a közönség nem bírja annyira. Vágod, máshol tart a zenekar mint a közönség :-), de nincs ezzel semmi gond.

RS: Az EP-n van egy dal az Edda Kölyköd Voltam című dalának feldolgozása. Miért éppen Edda?

A tavalyi „MTV Icon Edda”-ra dobtuk össze ezt a számot, felkérésére. Választhattunk, és ez tűnt az egyetlen vállalható Edda-dalnak… :-)


RS: Régóta tervben van egy új lemez. Viszont arról is volt szó korábban, hogy lehet, hogy mégis inkább évente öt-hat dal valamilyen kiadvány formájában. Döntöttetek?

Igen, úgy döntöttünk, hogy nagylemezt fogunk kiadni. Nincsenek még meg a dalok, úgyhogy valamikor elvonulunk vidékre, ahol nyugodtan tudunk dolgozni. Télen stúdiózunk, aztán tavasszal szeretnénk megturnéztatni a lemezt. Három fő dalfelelősünk van: Ati, Miklós és Bálint, habár az új lemezre én is készülök egy saját szerzeménnyel.

RS: Elég sokfelé koncerteztek a határokon túl is. Nyugat vagy kelet? Kelet vagy nyugat? Milyenek a tapasztalatok?

Kelet felé jobbak a tapasztalataink. Tudod, nyugaton hatalmas a konkurencia, míg keleten a kevesebb lehetőség miatt általában jobb a hangulat a koncerteken. Pár éve játszottunk Erdélyben, ahol meghallgatott minket valami koncertszervező arc, aztán csinált nekünk egy erdélyi-román turnét. Kurva jó volt.

RS: Pár hónapja ért véget a Road-dal közös országjáró turnétok. Hogy bírtátok egymással. :-) Milyen tapasztalatai voltak a turnénak?

Minden rendben volt, nagyon bírjuk egymást a Road-os srácokkal. Lehet, hogy közös turné nem lesz már, de hogy koncertezünk még együtt az tuti.

RS: A nyáron az összes nagyobb Fesztiválon felléptek? Mennyire presztízskérdés ez nektek? Vagy elmondható, hogy a hazai rockzenei palettán a Subscribe már tényezőnek számít és hívják mindenhová?

Igen, szerencsére most már minden nagyobb hazai fesztiválra meghívják a zenekart. Eddig idén a Pannónia Fesztiválon játszottunk, az is rohadt jó buli volt. A zenekar egy része a klubokat preferálja inkább, mert klubbulikon sokkal családiasabb a hangulat. Vágod, stage diving meg ilyenek… Az utolsó számunk „koreográfiáját” is ezek a bulik ihlették, párszor már játszottunk a közönségben.


 

RS: Mennyire érzitek úgy, hogy a hazai rockzenei palettára ráférne egy kis frissítés, a hozzátok hasonló tehetséges fiatal zenekarokat nem kellene-e jobban előtérbe tolni? 

Fiatal zenekarként nagyon nehéz ismertséget szerezni, de a vérfrissítésre mindig van igény. Mi is sokat szenvedtünk az indulással, nem volt egyszerű, de mégis itt vagyunk.

RS: Végezetül: hogy 2010 végén elégedetten értékelhessétek az évet, ahhoz miknek kell idén történniük?

Rövid leszek: ütős lemez és fasza koncertek. Ennyi.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr372073337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum