RockStation

Olasz csapattal érkezik hazánkba Blaze Bayley!

2012. március 19. - sunthatneversets

Az Iron Maiden korábbi, és a Wolfsbane jelenlegi énekeseként is ismert Blaze Bayley újabb két bejegyzést tett közzé videonaplójában, mely következő, készülő, The King Of Metal című stúdióalbumának lépéseit rögzíti a dalszerzéstől a felvételekig.

A videóban Bayley bejelenti, hogy King of Metal elnevezésű turnéján Matteo "Lehmann" Grazzini kíséri majd. A bolognai basszeros az olsz thrash metalt játszó Neurasthenia tagja. Mellette a dobok mögött csatlakozik még a turnéhoz Claudio Tirincanti, Andrea Neri pedig gitáron játszik majd. A King Of Metal – óvatosan tervezve – idén tavasszal megjelenhet. Egy európai felvezető turné fogja erősíteni a CD-t, amely Belgiumban várhatóan március elején kerül a boltok polcaira.

„Az elmúlt sok-sok év alatt profi énekessé váltam, voltak hullámvölgyek, de megfigyeltem hogy egyes előadók és bandák hogyan válnak sikeressé és szereznek rajongókat. Számomra nem létezik heavy metal a heavy metalért rajongók nélkül.” – mondja hozzátéve, hogy az új albumot és a turnét saját rajongóinak ajánlja, valamint a heavy metal szerelmeseinek.

A stílus magyar rajongói pedig örülhetnek, hiszen az európai turné Magyarországot is érinti. Március 25-én Budapestre érkezik a metal nagyágyúja, aki legújabb anyagának születéséről is elárult néhány részletet: „Azért lett The King of Metal a neve, mert ti a rajongók vagytok a metál igazi királyai. Mindannyian, akik megveszitek az albumokat, a kiegészítőket és a jegyeket a koncertekre, királyok vagytok a szememben”. Az énekes-dalszerző tavaly búcsút vett többi bandájától, hogy ezentúl kizárólag szóló karrierjére, és a Wolfsbane-ben betöltött énekesi posztjára koncentráljon. Döntését azzal magyarázta, hogy „mentális, anyagi és érzelmi okok tartották együtt a Blaze Bayley Band-et”, de ez túl sok volt neki és végül a mentális egészsége rovására ment. „Felkavaró, frusztráló és szomorú idő ez, mert a Blaze Bayley Band többé nem folytatja együtt, de számomra hatalmas megkönnyebbülés, amit már régóta vártam” – fogalmazott.

A koncerten hazai részről az EGO Project melegíti be a közönséget. További részletek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr394325373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum