RockStation

Az öröklött láz: Stonedirt - Inherited Fever

2012. április 20. - KoaX

Mi mást várhatnánk egy southern rock bandától, mint egy nagy adag igazán húzós riffekkel teli albumot. A Stonedirt esetében érezni egy nagy adag Pantera hatást, de ez egyáltalán nem gáz. Sőt, ha ilyen mesterek vannak hatással a srácokra, akkor nagy gáz nem is lehet. Ezt a muzsikát csak most ismertem meg, de hatalmas lelkesedéssel ugrottam neki a friss, Inherited Fever-nek keresztelt albumnak. És, hogy könnyen örökölhető-e a láz?

 

A címke Southern-Thrash-Groove Metal és ez tényleg ül is. Az Endru - ének, Kemenczei Balázs - gitár, Troll - basszusgitár, Ifju Boldizsár - dob felállású négyes fílingesen hozza a műfaj által megkövetelt témákat.

A zúzós Counter Poison felvezetése alatt azt éreztem, hogy EZ AZ! Végre valami majd letépi a fejem! Ezen az úton haladunk a Power Of Depravity alatt is. Ott van bennük az az igazi metál érzés, amitől bólogatok hevesen a Kindom Of Medusa-ra, de mégis hiányzik valami. Pedig szeretni akarom őket! De tényleg.

Az a picike szikra kellene még, ami lángra lobbantana, amiért azt mondanám, hogy na most azonnal irány a koncert, és szedjük szét még a szomszéd házat is.

Azonban fontos kiemelni, hogy nagyon tehetséges zenészek játszanak együtt, és az album maga NEM rossz, csak azt a kis plusz varázst kell pótolni. Megpróbálok eljutni egy koncertjükre a jobb benyomás reményében, aztán ki tudja? Lehet, ott majd lekapnak mind a tíz körmömről.

Stonedirt Facebook.

HIVATALOS oldal, ahonnan le is töltheted az új albumot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr44461842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum