RockStation

Top 10 zene az Apokalipszisre

2012. december 21. - RaczUr

apocalypse1.PNG

A maja naptár szép lassan elveszti a szavatosságát, ami nagy riadalmat keltett világszerte, így végre 1999 szilvesztere után újra izgulhatunk egy világvég miatt. Ráadásul, ha ez ma elmaradna, és mégis csak simán menne tovább az élet akkor már csak két napod marad az évi rendszeres zoknik, kesztyűk, Paolo Coelho könyvek beszerzésére; szóval a helyzet nem túl rózsás, úgyhogy maradjunk a világvégénél. Egy metál rajongó sem készülhet úgy egy ilyen jeles eseményre, hogy a bekövetkező meteorit esőt, gyors lehűlést, teljes sötétséget, a Földbolygó totális pusztulását ne egy alkalomhoz illő dalcsokorral köszöntené. Itt a mi tízes listánk, hogy könnyebb legyen a ráhangolódás a végítéletre!

10. Disturbed - Prayer
Ha vagyunk annyira fennköltek, mint David Draiman, és magasról szarunk arra, hogy a túlélési esélyeink eléggé lecsökkennek – már ha beszélhetünk ilyenről egy armageddonnál - , irány egy nagyváros, kiállni egy nyüzsgő útjára, és széttárt karokkal várjuk a megsemmisülést.

9. Kataklysm - The Awakener

A Kataklysm már egyszer igyekezett ítéletnapot hirdetni – 1999 nem jött be -, persze a The Awakener hangulatával ma sincs probléma. Igazi végítélet váró gonoszkodás.

8. Type O Negative -  Everything Dies
Azért valljuk meg őszintén vannak olyan dolgok, amik igen komoly hiányérzetet hagynának lelkünkben egy armageddon alkalmával. A könnycsepp elmorzsolásához mi sem illene jobban, mint a Type O-tól az Everything Dies.

7. Gwar - Let Us Slay
Hogy a mi fog történni, azt majd meglátjuk, de bizonyára vannak olyanok, akik a Föld pusztulását a mai napon egy idegen civilizáció érkezésétől várják. Ha a bolygónkat leigázó had a Scumshipen ide űrhajózó Gwar, az viszont nagyjából meg is pecsételné sorsunkat.

6. Vágtázó Halottkémek - Nincs Más Megoldás
Ha spirituálisan próbálunk hozzáállni az apokalipszishez, akkor semmiképp sem szabad kihagynunk a sámán rock zene alfáját és omegáját, a VHK-t, Grandpierre Attila, csillagász tolmácsolásában.

5. Sunn O))) - It Took The Night To Belive
Sokan, sok helyen elmondták már, hogy miért nem lesz ma világvége, meg ha lesz is változás a téli napforduló után, az is pozitív irányú lesz. Gondolom meglepődne mindenki, ha mégis a meteor eső, és katasztrófa sorozatok jönnének, azt meg elég nehéz lenne feldolgozni. Ha szorongásunkhoz keresünk (kellemetlen) dallamokat, a Sunn O)))-nál alább ne adjuk!

 

4. Electric Wizard - Funeralpolis
Ha mégis felkészülten várjuk a természeti csapásokat, és biztonságos helyről nézhetjük, hogy miként fosztják ki a környező boltokat, és gyújtogatnak autókat, mi elégikusan nyugtázhatjuk az armageddont, miközben ezt hallgatjuk:

3. Neurosis - Locust Star
A Neurosis egész munkássága erre a pre-,poszt-, éppen folyamatban lévő apokalipszis hangulat megteremtésére épül, a Locust Star pedig méltó befejezése lenne a világ történelemnek is.

2. Tool - Aenima
Hogy miért várják egyesek keresztbe tett ujjakkal, hogy ma valami történjen, hogy valaminek vége legyen, és valami új jöjjön? Maynard James Keanen-nél talán senki sem foglalta össze jobban (cinikusabban) nekünk az okokat.

1.Gaza - I Don’t Care Where I Go When I Die
Na de komolyan! Ne álltassuk magunkat nem lesz semmi! Vagy ha lesz, akkor ilyen akut lefolyású lesz, és ilyen esztétikai szépségeket ad majd:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr624974832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum