RockStation

Akkordok találomra: Random Chords - False Aspect EP (2012)

2013. január 08. - Norbert K

Új EP-vel jelentkezett a Random Chords. Egy félig-meddig underground banda, akik az általuk black rock’n’rollként aposztrofált stílus képviselői. Hatásokként olyan zenekarokat jelöltek meg, mint a Rancid, a Motörhead vagy a Hellacopters. Nem rossz névsor, úgyhogy kíváncsi voltam. Valóban, tökös kis rákendroll a javából, amit művelnek, mondom ezt úgy, hogy a gyengébbik nem is képviselteti magát a basszusgitáros poszton.

Három számot küldtek át szerkesztőségünkbe, melyek egyike sem hosszabb 3 percnél, így nyilván őrületes és minden részletre kiható elemzést nem adhatok. Különösen szeretem az ilyen fajta muzsikát, és ezúttal sem kellett csalódnom, vannak még tehetséges, színvonalas képviselői ennek Magyarországon. Mindhárom számra a Motörheades lüktetés a jellemző, lehet a hajat rázni folyamatosan. A Down szólója tipikus rákendroll szóló, a műfaj kötelező kellékeit használva.

RC7.jpg

Az Into The Black egy jól felépített nóta, a rövid terjedelemhez és a műfaj lehetőségeihez képest egész sok váltás van benne. A Fucked Within is lendületes, az ének itt a legkarcosabb, ügyesen vannak keverve a vokálok, nagyon színessé teszik az (egyébként fülbemászó) énekdallamot. A vége kiabálós rész meg kifejezetten nagyon jó lett.

RC2.jpg

A számok velejét a gitár adja, erre épül minden más. A riffek váltakozása adja meg az egész sava-borsát. Nagyon rendben van az ének is, de az is inkább csak kíséri a rákendroll darálását, amit a gitársávok visznek előre.
Ez a három nóta rendben van, profi munka, dicséret illeti a zenekart és a hangmérnököt. Februárban jön tervek szerint a folytatás, kíváncsian várjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr715002099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum